Template created by Joomla 1.6 templates and the best poker webpages: party poker bonus code and best poker sites.

Eerste dag Spring Swim brengt Orca finaleplaatsen en bronzen medaille

Laatst bijgewerkt op zondag 05 maart 2023


Op de eerste dag van de Spring Swim heeft David Kuipers zich met een overtuigende race naar brons op de 50 meter vlinderslag weten te zwemmen. Ook wisten Loek van den Nieuwenhuijzen, Eise van der Zee en Myrthe Natzijl zich in een sterk deelnemersveld te plaatsen voor de finales.

 

Na een voorzichtige start vorig jaar, pakte DZ&PC dit jaar groots uit met een tweedaags zwemtoernooi op NK niveau met deelname uit het hele land. Orca werd op zaterdag 4 maart vertegenwoordigd door Wyneke Edou, Isa, Ilana, Myrthe, Yannick, Eise, Loek en David. Een diverse groep bestaande uit junioren, jeugd en senioren, met ook wisselend ervaring op lang bad. Waar op sommige afstanden zo’n twee keer zo lange baan best even slikken is, werden er toch ook hele mooie tijden neergezet door de zwemmers. 

 

Zo haalden Ilana en Myrthe een mooi nieuw pr op de 200 meter vrijeslag, zat Isa net boven haar tijden uit het kort bad op de 50 meter rugslag, 50 meter vrijeslag en de 100 meter vlinderslag, net als Wyneke Edou op de 50 meter vrijeslag. Eise evenaarde zijn persoonlijk record op de 50 meter vlinderslag exact, een prestatie op zich om dat zo precies te timen. In de finales wisten de Orcanezen ongeveer dezelfde tijden te halen als in de ochtend. Met uitzondering van Myrthe die nog twee seconden sneller ging op de 200 meter vrijeslag en David die zijn 50 meter vlinderslag een halve seconde verbeterde en daarmee brons binnenhaalde.

 

Mooie prestaties, een belofte voor de zondag!