Template created by Joomla 1.6 templates and the best poker webpages: party poker bonus code and best poker sites.

Succesvolle en gezellige Friese 5-wedstrijd in Dokkum

Laatst bijgewerkt op maandag 20 maart 2023


Zaterdag, 18 maart was het tijd voor het 4e deel van de Friese 5, een reeks zwemwedstrijden voor beginnende zwemmers. Deze keer waren we te gast in Dokkum, bij zwemvereniging De Granaet. 

Ook deze keer was Orca weer met een grote groep zwemmers vertegenwoordigd waardoor we in bijna alle leeftijdscategorieën een of meerdere zwemmers aan de start zagen. Het team was heel gemengd, van 6-jarige zwemmers die nog maar een paar weken wedstrijdzwemmen beoefenen tot (bijna) 13-jarige zwemmers die bij de c-selectie zwemmen maar nog weinig wedstrijdervaring hebben.

De allerjongste zwemmers (minioren 1/2, 6 & 7 jaar) mochten beginnen met 25 m rugslag, gevolgd door de minioren 3/4 (8 & 9 jaar). Hierbij zwommen de jongens en meiden door elkaar maar werden in het klassement wel apart gerekend. Daarna volgende de jongens minioren 5/6 (10 & 11 jaar) en de meiden minioren 5/junioren 1 (10  & 11 jaar) op de 50 m rugslag. De jongens junioren 1 en ouder  (vanaf 12 jaar) en de meiden junioren 2 en ouder (vanaf 12 jaar) zwommen daarna 50 m vrije slag. 

Uiteindelijk heeft elke zwemmer zowel de rugslag, de schoolslag als ook de vrije slag gezwommen. De zwemmers t/m 9 jaar op de 25 m, de zwemmers vanaf 10 jaar op de 50 m. En dat hebben ze prachtig gedaan. Niet alleen hebben ze mooie tijden gezwommen maar ze hebben ook laten zien dat ze in de afgelopen weken hard aan hun techniek gewerkt hebben. Er werden sterke PRs neergezet door Max die 2,5 s eraf haalde van zijn schoolslag tijd en 3 s  van zijn borstcrawl tijd, Tys die meer dan 3,5 s sneller was op de borstcrawl dan zijn inschrijftijd, Ida die 2 en 2,5 s eraf zwom op de rugslag en de borstcrawl, Ilse die op de 50 m borstcrawl en schoolslag elk 2,5 s sneller was, Jolien die haar tijd op de 25 m schoolslag met meer dan 3 s en op de 25 m borstcrawl zelfs met meer dan 5,5 s verbeterde, Robynn die op de borstcrawl bijna 3 s eraf zwom, Roos die op de rugcrawl 3,5 s en op de borstcrawl bijna 4,5 s sneller was dan haar inschrijftijd en Talitha die meer dan 5 s eraf haalde van haar borstcrawltijd. Daarnaast werden nog veel meer tijden verbeterd waarbij vooral te zien was dat we bij opleidingen momenteel de nadruk leggen op de rugslag want daar waren de meeste verbeteringen te zien zowel in de tijden als vooral ook in de techniek. 

Al deze mooie tijden en super prestaties leverden aan het einde van de wedstrijd weer veel eremetaal op voor de zwemmers van Orca. Er waren bronzen medailles voor: Jelte, Xin-Long, Amira, Fenna en Yinthe die voor het allereerst een wedstrijd had gezwommen. Zilver was er voor: Jolien en Dirk. En goud was er voor: Niene, Max, Ida, Noël en Julia. Maar ook alle zwemmers die deze keer geen medaille gewonnen hebben, hebben laten zien wat ze kunnen en mogen heel trots op zichzelf zijn. Wij zijn in ieder geval erg trots op deze mooie, jonge ploeg.