Template created by Joomla 1.6 templates and the best poker webpages: party poker bonus code and best poker sites.

Artikelen

Jeugdteam

Laatst bijgewerkt op donderdag 24 september 2020

De meeste zwemmers beginnen bij Orca bij Opleidingen. Hier leren ze de eerste beginselen van het wedstrijdzwemmen en zwemmen ze hun eerste wedstrijden. Sommige kinderen blijken veel watergevoel te hebben en willen meer wedstrijden zwemmen. Deze zwemmers worden gescout door de trainers en komen op die manier bij het Jeugdteam terecht. Bij het Jeugteam wordt wekelijks drie keer getraind in het water en er is één keer per week een 'landtraining'.

Afhankelijk van het geboortejaar en het niveau zwemmen de kinderen enkele jaren bij het Jeugdteam. De doelstelling van Orca is dat dit team de springplank is naar de selectieteams. Wanneer een zwemmer de leeftijd van 11/12 jaar bereikt en het niveau hoog genoeg is, maakt deze de overstap naar de A-selectie.

Proefperiode
Na de scouting is er eerst een proefperiode, zodat de trainers kunnen bepalen of de zwemmer geschikt is voor het Jeugdteam. Ook de kinderen zelf kunnen op deze manier wennen aan het Jeugteam en de hogere trainingsintensiteit. Na enige tijd zal de trainer met ouder(s) en kind een gesprek hebben waarbij samen bepaald wordt of het kind doorgaat of niet.

Na de proefperiode
Nadat de proefperiode is afgesloten, wordt de contributie aangepast naar 3 trainingen per week. Tijdens de proefperiode kan gebruik worden gemaakt van hulpmiddelen die aanwezig zijn bij de zwembaden. Na deze periode dienen de zwemmers zelf een pull buoy (drijver tussen de benen), zoomers (korte flippers) en een plankje aan te schaffen. 

Trainingstijden
Het Jeugdteam traint op de volgende dagen:

Dinsdag van 17:15 tot 18:15 uur in zwembad Kalverdijkje

Woensdag van 18:30 t/m 19:30 uur in zwembad de Blauwe Golf

Vrijdag van 17:30 tot 18:30 landtraining in gymzaal Idzerdastins

Zaterdag van 07:45 tot 09:00 in zwembad de Blauwe Golf

De zwemmers dienen ongeveer een kwartier van te voren aanwezig te zijn. Ze kunnen zich dan omkleden, zodat op tijd met de warming up en training begonnen kan worden. Op zaterdag begint de warming up om 7.45 uur. Dan dienen de kinderen dus om 7.45 uur omgekleed klaar te staan in het zwembad.

De zwemmers worden normaal gesproken elke training verwacht. Bij afwezigheid graag afmelden bij de trainer(s).  

Groepsindeling
Het Jeugdteam is onderverdeeld in twee of drie groepen. Iedere groep heeft in principe vaste trainer(s). Verder is er een hoofdtrainer die de grote lijnen van de trainingen vaststelt en bewaakt.

De instroomgroep is de groep waar veel wordt gewerkt aan de eerste basisbeginselen. Dit zijn keerpunten, het juist uitvoeren van de slagen, het opbouwen van conditie etc. Bijna alle kinderen beginnen bij de instroomgroep.

Wanneer het kind qua leeftijd, conditie en vorderingen toe is aan een volgend niveau komt hij of zij in de middengroep. Hier wordt de techniek aangescherpt en wordt gewerkt aan de langere afstand wedstrijden. De trainers bepalen regelmatig of iemand doorstroomt of niet.

De laatste groep is de uitstroomgroep. Hierin zitten kinderen die veelal al een aantal jaren op zwemmen zitten. Een deel van deze zwemmers heeft ook ochtendtrainingen en traint vaker dan drie keer per week. Zij trainen ook op maandag- en/of vrijdagochtend tegelijkertijd met de A-selectie.

Momenteel zijn de midden- en uitstroomgroep samengevoegd.

Contactpersonen

Hoofdtrainer: Anneke van der Zwaag Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Coordinator: Tineke van der Heide  

Trainer instroom: Katrin van de Pavoordt

Trainers middengroep+uitstroom: Evert Rodenhuis Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

                                                      Anneke van der Zwaag