Template created by Joomla 1.6 templates and the best poker webpages: party poker bonus code and best poker sites.

Artikelen

De rol van de ouders

Laatst bijgewerkt op woensdag 06 september 2017

Ouders
De rol van de ouder van een jonge zwemmer is ontzettend groot. Zij zijn verantwoordelijk voor allerlei praktische zaken als het vervoer van en naar de trainingen en de wedstrijden. Ze begeleiden hun kinderen van gezonde voeding en het nemen van voldoende rust, vooral bij ochtendtrainingen.

Maar nog veel belangrijker is het meeleven van de ouders bij de sportieve prestaties van hun kinderen. Zij kunnen de kinderen stimuleren om zich in te zetten, steun te geven bij teleurstellingen en successen te vieren en te relativeren. Ook kunnen ze hun kind begeleiden om sportief met teamgenoten en tegenstanders om te gaan.

Het is niet de taak van de ouders om de rol van de trainer of ploegleider over te nemen bij een wedstrijd. Dit is namelijk verwarrend. Ze krijgen dan namelijk mogelijk tegenstrijdige aanwijzingen.

Als ouders en trainers de kinderen niet teveel onderling vergelijken, maar oog hebben voor de eigen ontwikkeling van het kind, dan hebben de kinderen meer kans op succes. Hierdoor bouwen zij sneller zelfvertrouwen op en hebben ze meer plezier in het zwemmen. Het plezier in het zwemmen is sowieso een van de hoogste prioriteiten binnen het Jeugdteam.

Het Jeugdteam draait volledig op vrijwilligers. Om alles goed te laten verlopen, vragen we regelmatig hulp van ouders, vooral bij wedstrijden. Denk hierbij aan ouders die klokken, helpen met het opbouwen van het bad bij wedstrijden, hulp tijdens wedstrijden etc. Daarnaast zijn we altijd op zoek naar trainers. Veel trainers zijn ook ouders van kinderen die bij Orca zwemmen.