Template created by Joomla 1.6 templates and the best poker webpages: party poker bonus code and best poker sites.

Artikelen

Voor het eerst naar een wedstrijd.

Laatst bijgewerkt op zondag 12 februari 2012

Je hebt je opgegeven om mee te doen aan een zwemwedstrijd, maar hoe gaat het er aan toe?

Je moet je op tijd melden bij de trainer, die in de hal van het zwembad is. Dat is ongeveer een kwartier van tevoren. Dit is omdat we je anders afmelden, want voor het inzwemmen begint moeten alle deelnemers bekend zijn bij de jury. De jury gaat dan namelijk de wedstrijd voorbespreken. Als we iemand te laat afmelden krijgen we een boete, die dan betaald moet worden door degene die zich niet op tijd heeft afgemeld.

Voor een wedstrijd is er meestal een half uur inzwemmen.

Je mag dan in het water van het zwembad waar de wedstrijd plaatsvindt.

Het is bedoelt om nog even te oefenen en een beetje warm te zwemmen.

Je kan even de startblokken uitproberen want die zijn soms anders dan je gewend bent. Je mag niet op de lijnen hangen. Er is toezicht aan de badrand.

De groep van zv ORCA heeft een plekje toegewezen gekregen ergens rondom het zwembad. Daar vindt je ook de trainers en/of ploegleiders. Je kan je tas daar neerzetten. Na het inzwemmen ga je daar met je hele groep zitten.

Wat voor zwemkleding?

Je draagt een wedstrijdbadpak of een wedstrijdzwembroek. Verder een badmuts en een zwembrilletje. Voor kinderen met kort haar is een badmuts niet verplicht. Als je aan de kant moet wachten is het de bedieling dat je in  ieder geval je ORCA T-shirt draagt. Heb je dat (nog) niet, draag dan een bv een wit t-shirt. Het is ook goed om slippers te dragen. Het gaat er om dat je niet teveel afkoelt tijdens het wachten. Neem altijd een extra handdoek mee voor tussendoor.

Wat zit er in je tas?

Zorg voor eten en drinken. Drinken moet mag niet koolzuurhoudend zijn want daar krijg je last van tijdens het zwemmen. Een boterham voor nadat je de eerste keer hebt gezwommen. Dat geeft je weer energie. Snoep mag niet. Wel bv droge koekjes of een banaan. Verder dus een extra handdoek en slippers. Eventueel iets te doen als je het moeilijk vindt om lang te wachten.

Waar zijn je ouders of anderen die met je meegekomen zijn?

Het publiek zit op de tribune. Dat is in ieder zwembad weer anders geregeld. Soms is er een balkon, soms zit het publiek rond het bad. Het is niet de bedoeling dat de ouders bij de groep kinderen komen zitten. Soms maken we wel een keer een uitzondering, maar in principe begeleiden de trainers/ ploegleiders de zwemmers.

De ploegleiders

Meestal zijn er minimaal drie ploegleiders. Eén daarvan coacht de kinderen vanaf de badrand. Eén zorgt ervoor dat de kinderen op tijd bij de start verschijnen en één zorgt voor de opvang na het zwemmen. Verder letten ze er ook op dat het wat rustig blijft in de groep. Kinderen mogen ook niet langs de badrand lopen. Er moet plaats zijn voor de scheidsrechters om heen en weer te lopen.

Aan de beurt om te zwemmen

De ploegleider roept enkele series van tevoren de kinderen bij elkaar die “bijna” moeten starten. Is het ploegje compleet dan loop je met de ploegleider: of naar de hoek bij de startblokken, of naar de voorstart.

Van beide is het de bedoeling dat je daar wacht tot je wordt opgeroepen door de “speaker” om naar de startblokken te gaan. Als je een briefje in je hand hebt gekregen dan geef je dat aan het jurylid dat bij jouw startblok staat. Zij kunnen daar bijzonderheden opschrijven en je tijd.

De officiële uitslagen komen in de loop van de wedstrijd in het zwembad te hangen. Zo spoedig mogelijk komen de uitslagen op de website van zv ORCA.

Naar huis?

Jullie gaan met z'n allen tegelijk naar huis als de wedstrijd is afgelopen. Mocht je om een speciale reden eerder naar huis willen en ben je klaar met zwemmen, dan kan er altijd overlegd worden met de ploegleiders.