Template created by Joomla 1.6 templates and the best poker webpages: party poker bonus code and best poker sites.

Laatste voorronde Scholenwaterpolotoernooi spetterend afgesloten

Laatst bijgewerkt op maandag 29 mei 2023

Op donderdag 25 mei speelden de laatste twee scholen om een plek in de finale van Orca’s Scholenwaterpolotoernooi. Ikc Alexia en de Koningin Wilhelmina school streden tegen elkaar en tegen twee teams van Orca, eentje met waterpolo jeugd, eentje met zwemmers uit het jeugdteam. Duidelijke winnaar van de avond was Ikc Alexia, dit team stoot dus door naar de grote finale op zaterdag 3 juni in de Blauwe Golf.

Ook nu weer was het mooi om de fanatieke blikken en rode konen van de deelnemers te zien. Een mooie kennismaking met de spannende en pittige waterpolosport!

Lees meer...

Bekerfinale in de Blauwe Golf

Laatst bijgewerkt op maandag 15 mei 2023

Afgelopen zaterdagmiddag 13 mei was ZV Orca gastheer van de finales van de Noordelijke Regiobeker georganiseerd door Waterpolo Friesland. Er waren veel Orca vrijwilligers op de been bij onder andere de badopbouw, toegangscontrole, jurytafel en EHBO. De jeugd was vertegenwoordigd als ballenjongen en meisjes en hielp mee in de line-up en bij de prijsuitreiking. Het geheel werd van deskundig commentaar voorzien door onze eigen spreekstalmeester Bauke.

In het neutrale badwater van de Blauwe Golf en aangemoedigd door veel meegereisde supporters ging Westergo H1 als eerste de strijd aan met SGHA H4 om de Broer van der Wal trofee. Dames 1 van Neptunia met SGHA D2 volgden om de Harmie Bosscher-Van Deest cup en als derde ZV Middelsee H1 en Ritola H1 om de Jelle Cuperus bokaal.

Lees meer...

Heeren 4 regiokampioen na zinderende finale

Laatst bijgewerkt op zondag 14 mei 2023

Zaterdag 13 mei 2023 zal men in Leeuwarden niet snel vergeten. Dit is de dag dat in de thuisbasis van Orca, de Blauwe Golf bekerfinales werden gespeeld. Deze finales waren een fantastische ambiance en voorprogramma op De Finale der Finales. De Grote Waterpolo Finale tussen Orca H4 en Neptunia’24 H2.

Heeren 4 had in het voortraject de koploper (Stiens) uit de competitie verslagen in een zwaarbevochten overwinning, een wedstrijd die met penalty’s werd beslist. Orca vocht die wedstrijd al voor ieder punt en bleef zeer koel in de afronding van de penalty’s. Daardoor kon deze grande finale worden gespeeld tegen Neptunia. De tegenstander was met een zware delegatie naar Leeuwarden gekomen. Veel krachtige waterpoloërs met ervaring. Heeren 4 bracht Collin als keeper, Joost als speler / coach, Michiel als baken van rust en welbespraaktheid, Anne Durk als enthousiasteling en inval keeper, Sasker als killer, Max als stofzuiger, Fin als afmaker, Jente als allround alleskunner, Daan als aanstormend en bewezen talent, Walter als senior, Hessel als jeugdinternational en Bart voor pure snelheid en het afgemeten schot. Voordeel van deze selectie is dat H4 zowel aanvallend als verdedigend diverse systemen kan spelen.

Lees meer...

Derde voorronde Scholenwaterpolotoernooi met spannende ontknoping!

Laatst bijgewerkt op vrijdag 12 mei 2023

Op donderdag 11 mei organiseerde zv Orca alweer de derde voorronde van het Scholenwaterpolotoernooi. Dit keer werd er deelgenomen door kinderen van de prins Constantijnschool, IKC Maria Louise en de Wynwizer. 

Lees meer...

Orca Mix onder 15 kampioen in regiocompetitie!

Laatst bijgewerkt op zondag 23 april 2023

Lees meer...

Wederom volle bak en dikke pret bij tweede voorronde Scholenwaterpolotoernooi

Laatst bijgewerkt op vrijdag 21 april 2023

Alweer de tweede ronde van het Scholenwaterpolotoernooi 2023 stond op de planning op donderdag 20 april. Om 17.15 verzamelden zich enthousiaste, maar ook misschien ietwat gespannene kinderen om mee te doen. Ze werden opgevangen door de vele enthousiaste vrijwilligers van Orca. Vanavond deden mee: groep 5 van de LSV, groep 7 van Trianova, groep 7 van de Prins Constantijn en groep 8 van de Albertine Agnes.

Uiteraard begon de avond met een clinic, wat is eigenlijk waterpolo en hoe speel je het? Leergierig deden de kinderen mee. Na de clinic laadden ze zich op met een bekertje ranja en een koekje, waarna ze in een toernooi allemaal tegen elkaar speelden. Behoorlijk pittig voor de veelal onervaren spelers, al gold dat niet voor iedereen. Sommige scholen hebben waterpoloërs en zwemmers van Orca in hun klassen, die natuurlijk wat graag laten zien wat ze al kunnen!

Lees meer...

Eerste voorronde Scholenwaterpolotoernooi vol vuur en plezier!

Laatst bijgewerkt op zaterdag 15 april 2023

Op donderdag 13 april 2023 organiseerde Orca de eerste voorronde van het Scholenwaterpolotoernooi 2023. Drie basisscholen hadden voor deze avond een team afgevaardigd: de Vossenburcht, talentencampus Eigenwijs en de prins Constantijnschool. Het vierde team bestond uit de jongste jeugdleden van Orca, uiteraard deden zij buiten mededinging mee.

Na een leerzame clinic om de basisbeginselen te leren, gingen de scholen met elkaar de strijd aan in een spannend toernooitje. Grote winnaars van de avond waren de kinderen van de Vossenburcht, zij maken zich klaar voor de grote finale op zaterdag 3 juni. Met een grote glimlach en iets lekkers gingen alle deelnemers moe maar voldaan naar huis… zouden ze het waterpolovirus al onder de leden hebben?

Lees meer...

Kennismakingsgroepen (5x5) 7 en 8 maart 2023

Laatst bijgewerkt op zaterdag 04 maart 2023

Gratis webinar Zwemmen & Waterpolo en Studie in de VS - 22 maart

Laatst bijgewerkt op vrijdag 03 maart 2023

Beste voorzitter, secretariaat, groepsleider of TC, Op 22 maart organiseert UStudy Sports weer een gratis webinar over zwemmen & waterpolo en studie in de VS. Het webinar is voor meiden en jongens (en hun ouders) in de leeftijd van 15 t/m 21 jaar, zowel selectieteams als breedteteams.  Tijdens het webinar vertelt Gerard IJspeert over zijn ervaringen op zowel Iowa Central Community College en St. Cloud State University in Minnesota. Gerard deelt wat de combinatie studie met zwemmen in Amerika hem heeft gebracht en geeft hij je tips & trucs. Wil je de uitnodiging (zie bijlage) doorsturen aan jullie zwemmers en/of waterpoloërs en hun ouders en ook op jullie website/social media platforms? Hartelijk dank!

Lees meer...

2023-02-23 Volle bak bij vriendjes en vriendinnetjes training waterpolo jeugd

Laatst bijgewerkt op donderdag 23 februari 2023

Volle bak bij vriendjes en vriendinnetjes training waterpolo jeugd.

Maar liefst 40 kinderen lagen er in het bad tijdens de laatste waterpolo training voor de jeugd op donderdag 23 februari. Naast onze eigen jeugdleden lagen er vriendjes, vriendinnetjes, broertjes en zusjes in het bad die op deze manier kennis konden maken met onze mooie sport.

Trainers Michiel, Gerben en Walter hadden een afwisselend programma samengesteld van technische oefeningen, partijtjes en zelfs nog even spelen. Aan de glunderende gezichten te zien was de training een groot succes. Alle gasten zijn van harte uitgenodigd om van waterpolo ook hun sport te maken!

Lees meer...