Goed vervolg o11 ZV Orca bij 2de competitieronde

Met twee maal een overwinning en één maal verlies heeft ZV Orca o11 de goede lijn van de eerste competitieronde doorgezet. Met de twee debutanten Lente en Sarah en verder Kristian en Ruben, Mads, Loek en Lexy werd afgereisd naar Sneek. Er stonden liefst 3 wedstrijden op het programma, dus de dames en heren mochten aan de bak.

De tegenstanders: Neptunia uit Sneek, SGHA uit Heerenveen en De Reest uit Meppel.

Tijdens de eerste wedstrijd tegen Neptunia werd Orca flink in de verdediging gedrukt en stond er binnen no time een 1-0 achterstand op het scorebord. Met een mooi afstand schot zorgde Kristian voor de 1-1, maar daarna liep Neptunia snel weg naar 4-1. Die achterstand kwam Orca niet meer te boven. Uitslag Neptunia – ZV Orca: 6 – 4. Doelpunten: Kristian 2, Mads en Ruben 1.

Ondanks vele kansen in de eerste 2 partjes wist Orca via Lexy slechts 1x het net te vinden tegen SGHA uit Heerenveen. Paal, lat en de uitstekende keepster lagen een snelle voorsprong in de weg. Nadat Lente haar eerste doelpunt maakte, was het hek van de dam. Door goed over te spelen wisten Mads, Ruben en Loek de score naar maar liefts 7 – 1 te tillen. Uitslag ZV Orca – SGHA: 7 – 1. Doelpunten: Ruben en Mads 2, Lente, Loek en Lexy 1.

In de derde wedstrijd leek het of de concentratie een beetje was weggeëbd. De Reest kwam via 2 – 1 op een 4 – 2 voorsprong  halverwege het 2de partje. Maar Ruben en Mads staken daar hoogstpersoonlijk een stokje voor door drie doelpunten voor hun rekening te nemen: 4 – 4 halverwege de wedstrijd.  Onder luide aanmoedigingen van het publiek trok Orca de aanvallende lijn stevig door in het 3e en 4e partje. De Reest kwam er daarna nauwelijks meer aan te pas. En een uitstekend keepende Lexy hield zelfs een strafwrp! Uitslag De Reest – ZV Orca 6 – 12. Doelpunten: Mads 5, Lente 4 en Ruben 3.

Zoals gezegd een goed vervolg op de 1e competiteronde van o11 met twee uitstekende debutanten Sarah en Lente. Er werd goed overgespeeld en mooie kansen gecreëerd. De kansen afmaken kon wat beter. Een mooi punt om aan te werken richting de derde speelronde op 4 november in Leeuwarden!

@Gerben

Adres

Kalverdijkje 77a

8924 JJ Leeuwarden

Social media