In memoriam: Joost Dijkman

Met grote verslagenheid hebben we kennisgenomen van het overlijden van Joost Dijkman.

Joost speelde jarenlang bij Heren 4 waar hij is gaan waterpoloën omdat zijn kinderen bij Orca zwommen. Ondanks de ziekte waarmee hij bijna drie jaar geleden werd geconfronteerd, is hij daar tot het laatste moment mee doorgegaan en bezocht hij nog bijna wekelijks de waterpolotraining. 

Joost is bij diverse jeugdteams betrokken geweest als coach en teammanager. Vorige maand kon hij zijn jongste zoon nog feliciteren met het kampioenschap. Hij zette zich ook in op andere gebieden in voor de club. Zo was hij mede initiator van samenwerking in district Noord. Met zijn overlijden missen we een joviale teamspeler en een groot mens die alles nog uit het leven wilde halen.

Daar waar het kon liet Joost zich tot het einde van competitie niet weerhouden mee te spelen met zijn team. Zijn veel gebezigde leus: “Vechten voor je club”, zal nog lang in herinnering blijven en naklinken in de wedstrijden van komende seizoenen. Op het einde van zijn dappere strijd wensen wij Rianne, Levi, Aron en Hugo heel veel sterkte met hun grote verlies.

Bestuur en Polocommissie ZV Orca

Bestuur en polocommissie ZV Orca

.

Adres

Kalverdijkje 77a

8924 JJ Leeuwarden

Social media