Knappe winst o11 ZV Orca bij 3de competitieronde in Blauwe Golf

Afgelopen zaterdag 4 november stond voor het eerst dit seizoen de competitieronde in ons eigen thuisbad De Blauwe Golf op het programma. Dat dit de spelers van o11 extra motiveerde hoeft geen uitleg. Met een flinke supporterschare op de tribune en een complete selectie in het water heeft ZV Orca o11 zich van zijn allerbeste kant laten zien. Tijdens alledrie de wedstrijden werd goed (over)gespeeld en die werden ook nog eens winnend afgesloten. Drie leuke cadeautjes voor de jarige coach 😊 en voor Waylon, die voor het eerst meedeed.

De tegenstanders van vandaag: PWC uit Buitenpost, Neptunia uit Sneek en SGHA uit Heerenveen

In het begin van de eerste wedstrijd tegen PWC kwam Orca door goed samenspel tot veel kansen in de aanval; helaas lag de goede keepster van PWC steeds in de weg. Gelukkig wist Loek het net te vinden en was de ban gebroken. Ondanks dat PWC op gelijke hoogte kwam liep ORCA uit tot 4-1 met een mooie treffer door Matthijs. PWC leek nog nog even terug te komen, maar de eerste overwinning in de Baluwe Golf kwam niet meer in gevaar. Uitslag ZV Orca – PWC: 4 – 3. Doelpunten: Loek 2, Mads 1 en  Matthijs 1.

Voor de tweede wedstrijd tegen Neptunia kon Orca hun borst natmaken. In de vorige competitieronde was Neptunia sterker dan Orca en ook nu bleek Neptunia een stuk daadkrachtiger voor onze goal: 0 – 2 achterstand. Maar met een mooie aansluitingstreffer van Mads, goed keeperswerk van Lexy en goed samenspelen voorin was er halverwege een gelijke stand van 3 – 3. De tegenstander werd moe en Kristian en Ruben persten er nog even een paar mooie acties uit. Uitslag ZV Orca – Neptunia: 6 – 3. Doelpunten: Ruben 3, Kristian 2 en Mads 1.

In de derde wedstrijd tegen SGHA bleek de conditie van Orca de doorslaggevende factor. Onvermoeibaar bleef Orca de bal afpakken (met Lente in een hoofdrol), naar voren zwemmen en de kansen benutten. Er moet gezegd dat het verdedigen ook steeds beter gaat met goede werk van Lente, Sarah en Waylon, die onbevreesd op de grootste tegenstanders dook (niet altijd reglementair trouwens 😊). De aanval van Orca profiteerde optimaal. Uitslag ZV Orca – SGHA: 9 – 5 . Doelpunten: Mads en Ruben 3, Kristian 2 en Loek 1.

Zoals gezegd 3 mooie en spannende wedstrijden van ZV Orca o11, waar Waylon uitstekend debuteerde. Er werd goed verdedigd en mooi overgespeeld. Op naar de vierde speelronde op zaterdag 25 november in Heerenveen, waar we dan 2 wedstrijden spelen!

@Gerben

Adres

Kalverdijkje 77a

8924 JJ Leeuwarden

Social media