Mindere 4de competitieronde o11 ZV Orca in Heerenveen

Met een gehavend team heeft o11 afgelopen zaterdag 25 november twee wedstrijden gespeeld in Heerenveen. Slechts 5 spelers deden mee, waarvan 2 niet helemaal fit: Ruben en Kritian, Matthijs, Loek en de jonge Waylon. Dat er weinig energie in het team zat werd helaas niet gecompenseerd door de klontjes druivensuiker… en ook niet door de verjaardag van Ruben en Kristian…

De tegenstanders van vandaag: SGHA uit Heerenveen en De Reest uit Meppel

Het zwembad in Heerenveen is qua afmetingen de grootste in de competitie, het is het breedste bad in de competitie, en daar had ZV Orca moeite mee gaandeweg de wedstrijd. Werd er in de eerste helft nog als team naar voren gezwommen, in de tweede helft werd dat een stuk minder en hield Ruben door individuele zwemacties Orca in de wedstrijd.

Toch ging Orca met een kleine voorsprong van 1 goal de rust in door twee mooie goals van Ruben en een prima inzet van Loek. In het derde partje drong Heerenveen Orca in het defensief en nam een voorsprong in de wedstrijd. In het 4de partje breidde Heerenveen de voorsprong uit tot 2 goals, maar met een laatste krachtinspanning door Matthijs en weer Ruben (doelpunt 10 seconden voor het einde!) werd een gelijk spel uit het vuur gesleept. Uitslag SGHA Heerenveen – ZV Orca: 5 – 5. Doelpunten: Ruben 3, Loek 1 en Matthijs 1.

Lekker opgewarmd door de warme douche dook Orca onder begeleiding van coach Wouter de tweede wedstrijd in. Na een spannend begin, 1-0 achter, 1-1 gelijk door Ruben, 2-1 voor door Kristian, gooide De Reest de schroom van zich af en gaf na de leidende 3-2, de voorsprong niet meer uit handen, ondanks goed keeperswerk van Waylon. Kristian maakte nog een aansluitingstreffer op 4-3, maar daarna raakte de energie op en werd de wedstrijd door De Reest goed uitgespeeld. Uitslag ZV Orca – De Reest: 4 – 7. Doelpunten: Ruben 2, en Kristian 2.

Het was even wennen aan andere omstandigheden dan normaal (fris badwater, groot veld, niet allemaal fit en geen wissels), maar o11 heeft doorzettingsvermogen en wilskracht laten zien in deze competitieronde!  Eén gelijk spel en één verliespartij, meer zat er helaas niet in. Op naar de laatste speelronde op zaterdag 16 december in Buitenpost, waar we tegen de thuisploeg aantreden en revanche kunnen nemen op De Reest!