Miniorencircuit afgesloten met prachtige resultaten

Op zaterdag 20 april was zwembad ‘De Steense’ in Wolvega het toneel voor de afsluitende wedstrijd van de Miniorencircuit/Swimkick reeks. Orca was wederom vertegenwoordigd met een hele grote groep van 31 zwemmers. In dit laatste deel van de reeks stonden er weer mooie en best pittige afstanden op het programma om de strijd aan te gaan met zwemmers van 10 clubs uit onze provincie.

In het Swimkick-programma – voor beginnende zwemmers – werd weer hard gesprint op de 25 meters door onze jongste minioren (2015 en jonger). Het podium mocht in deze categorie maar liefst 11 keer worden beklommen door een Orcanees. Ook de wat oudere zwemmers bij de Junioren 1 en jonger lieten zich van hun beste kant zien met keurige persoonlijke verbeteringen.

In het circuit-programma stonden deze keer onder andere een 50 (min. 4 e.j.) of 100 vlinderslag (min. 5/6) op het programma. Best zwaar en daardoor ook wel spannend voor sommigen. Ook de 100 wisselslag was nieuw voor enkele zwemmers. Het is heel mooi om te zien dat de sfeer binnen de groep supergoed is en dat de zwemmers elkaar hard aanmoedigen en moed inspreken als dat even nodig is. Ook na een diskwalificatie (die horen er nu eenmaal soms ook bij in het wedstrijdzwemmen) gaat de focus na de eerste teleurstelling weer snel naar wat wél goed ging en ‘gaat de kop er weer voor’ voor de volgende race.

Dit zorgt ervoor (uiteraard samen met vaak en goed trainen) dat de zwemmers zich iedere keer weer een stukje kunnen verbeteren. Een prachtig voorbeeld hiervan is de 200 vrije slag voor minioren 5/6. Hierop werden door bijna iedereen grote happen uit de pr’s gezwommen, die helemaal nog niet zo lang geleden waren neergezet. Isa, Hammada en Kristian spanden hier de kroon met meer dan 20 seconden verbetering!

Hiermee komt er voor dit seizoen een einde aan de zesdelige serie van het Miniorencircuit. Op 8 en 9 juni a.s. vindt het regionale finaleweekend van het circuit plaats in Emmen. Daar gaan we met de geplaatste zwemmers uiteraard nogmaals ons beste beentje voor zetten en ons meten met de snelste zwemmers van Groningen, Drenthe en Friesland.

Meer informatie daarover is hier te vinden.

Adres

Kalverdijkje 77a

8924 JJ Leeuwarden

Social media