Het tweede deel van de Friese 5, een zwemwedstrijd voor beginnende zwemmers, stond gepland voor zaterdag, 17 december 2022. Deze keer was zwemvereniging Wetterwille de organisator en werd er in het zwembad van Burgum gezwommen.

Ook deze keer was Orca weer met een grote groep zwemmers en hun trainers en begeleiders aanwezig bij de Friese 5. Zowel zwemmers van het jeugdteam als ook van Opleidingen en de beginnersgroep van de c-selectie waren naar Burgum gekomen om op de schoolslag, de rugcrawl en de vrije slag de wedstrijd met zwemmers van de Vikings (Harlingen), F.Z.C. ’54 (Franeker) en de Wetterwille (Burgum) aan te gaan.

Daarbij zwommen de kinderen die geboren waren in 2013 en later alle zwemslagen op een afstand van 25 m. Kinderen geboren in 2012 en eerder zwommen alle zwemslagen op 50 m afstanden. Vooral voor beginnende zwemmers die al 50 m op hun programma hebben staan, is dat altijd een echte uitdaging. Als trainers zijn we dan altijd bijzonder trots wanneer ze met name de 50 m borstcrawl daadwerkelijk volhouden. En zaterdag hebben onze zwemmers laten zien dat ze er hard op getraind hebben.

De zwemmers van Orca waren wederom snel in het water en zwommen soms heel erg spannende races. Ze zetten weer hele mooie PR’s neer waarbij ze hun tijden soms met wel 6 of 7 seconden verbeterden. De grootste verbetering was daarbij voor Yinthe die wel 13 seconden eraf zwom van haar 50 m schoolslagtijd. Maar ook Cas, Jelte, Max, Niene, Aniek, Dirk, Xin-Long, Myra, Isa, Robynn, Amira, Eline, Ilse, Noël, Roos en Fenna wisten allemaal dikke PR’s op een of meerdere afstanden neer te zetten. Voor Jolien was het haar eerste wedstrijd en ze heel goed laten zien wat ze kan. Al deze prestaties werden beloond met veel applaus vanaf de tribune waar de trotse ouders onze Orca-toppers aanmoedigden.

Uiteindelijk waren er medailles voor onze toppers op bijna alle afstanden waarop Orca-zwemmers mee gezwommen hebben. Goud was er voor Niene en Eline, zilver voor Xin-Long en Aniek en brons voor Max, Dirk, Isa, Ida en Noël. Maar ook iedereen die zonder medaille naar huis ging, mag trots op zichzelf zijn want het was weer een feestje om deze enthousiaste jonge zwemmers in het water te zien.

Adres

Kalverdijkje 77a

8924 JJ Leeuwarden

Social media