Uitstekend debuut o11 ZV Orca

Afgelopen zaterdag was de eerste ronde in de competitie voor het nieuwe team onder de 11. Het team is geformeerd na het succesvolle schoolwaterpolotoernooi afgelopen lente. Met zes poloërtjes vertrok coach Gerben met 3 vaders naar Meppel voor de allereerste competitiewedstrijden voor Kristian en Ruben, Matthijs, Mads, Loek en Lexy .

De tegenstanders: PWC uit Buitenpost en Neptunia uit Sneek.

Tijdens de eerste wedstrijd tegen PWC nam Orca snel een voorsprong door goed samen te spelen in de aanval. Maar die voorsprong verdween al snel door onoplettendheid in de verdediging. Er moet gezegd, daar is ook nog niet op getraind… Uiteindelijk wist Orca via mooie aanvallen in de laatste periode er toch een verdienstelijk gelijk spel uit te slepen! Uitslag PWC – ZV Orca: 8 – 8.

In de tweede wedstrijd tegen Neptunia lag het accent meer op de verdediging, maar ook in deze wedstrijd nam Orca een mooie voorsprong van 5 – 1 zelfs. Door goede wissels van Neptunia werd die achterstand echter snel omgedraaid in een voorsprong van 5 – 7 voor Neptunia. Dat laten we ons niet gebeuren dachten de gebroeders Kristian en Ruben en via goede inzwemacties en goede dieptepasses wist Orca een 9 – 8 voorsprong te nemen. Met een redding in de laatste seconde van Lexy werd de overwinning over de streep getrokken! Uitslag Neptunia – ZV Orca: 8 – 9.

Een uitstekend debuut van o11, waarbij met name het goede overspelen van alle spelers opviel. Waar het verdedigen in de eerste wedstrijd lichtelijk werd onderschat, werd dat al in de tweede wedstrijd goed opgepakt. Een mooi perspectief voor de tweede speelronde op 7 oktober.

Adres

Kalverdijkje 77a

8924 JJ Leeuwarden

Social media