Wedstrijdverslag

Afgelopen zaterdagmiddag 13 mei was ZV Orca gastheer van de finales van de Noordelijke Regiobeker georganiseerd door Waterpolo Friesland. Er waren veel Orca vrijwilligers op de been bij onder andere de badopbouw, toegangscontrole, jurytafel en EHBO. De jeugd was vertegenwoordigd als ballenjongen en meisjes en hielp mee in de line-up en bij de prijsuitreiking. Het geheel werd van deskundig commentaar voorzien door onze eigen spreekstalmeester Bauke.

In het neutrale badwater van de Blauwe Golf en aangemoedigd door veel meegereisde supporters ging Westergo H1 als eerste de strijd aan met SGHA H4 om de Broer van der Wal trofee. Dames 1 van Neptunia met SGHA D2 volgden om de Harmie Bosscher-Van Deest cup en als derde ZV Middelsee H1 en Ritola H1 om de Jelle Cuperus bokaal.

De mannen uit Bolsward wisten in een zinderend wedstrijd met 8-7 een felbevochten overwinning op SGHA te behalen. De dames van SGHA wonnen met 11-4 van Neptunia en in de derde finale bleek een fanatiek Middelsee te sterk voor Ritola, 19-9.

Mede door de inzet van onze vrijwilligers, het aanwezig publiek, de fraaie entourage van de BG met extra tribunes aan het bad en natuurlijk het gezelligste zwembadrestaurant van Nederland, kunnen we terugkijken op een zonnige en zeer geslaagde bekermiddag!

Adres

Kalverdijkje 77a

8924 JJ Leeuwarden

Social media