Wedstrijdverslag

Zaterdag 13 mei 2023 zal men in Leeuwarden niet snel vergeten. Dit is de dag dat in de thuisbasis van Orca, de Blauwe Golf bekerfinales werden gespeeld. Deze finales waren een fantastische ambiance en voorprogramma op De Finale der Finales. De Grote Waterpolo Finale tussen Orca H4 en Neptunia’24 H2.

Heeren 4 had in het voortraject de koploper (Stiens) uit de competitie verslagen in een zwaarbevochten overwinning, een wedstrijd die met penalty’s werd beslist. Orca vocht die wedstrijd al voor ieder punt en bleef zeer koel in de afronding van de penalty’s. Daardoor kon deze grande finale worden gespeeld tegen Neptunia. De tegenstander was met een zware delegatie naar Leeuwarden gekomen. Veel krachtige waterpoloërs met ervaring. Heeren 4 bracht Collin als keeper, Joost als speler / coach, Michiel als baken van rust en welbespraaktheid, Anne Durk als enthousiasteling en inval keeper, Sasker als killer, Max als stofzuiger, Fin als afmaker, Jente als allround alleskunner, Daan als aanstormend en bewezen talent, Walter als senior, Hessel als jeugdinternational en Bart voor pure snelheid en het afgemeten schot. Voordeel van deze selectie is dat H4 zowel aanvallend als verdedigend diverse systemen kan spelen.

Om kort te gaan, de wedstrijd was bijzonder spannend. Het massaal uitgerukte publiek vergat direct de voorgaande wedstrijden en was in extase wat er door H4 werd getoond aan inzet en inzicht. De tegenstander was fysiek sterk en rustig aan de bal en maakte vrijwel geen fouten. Orca maakte in het begin wel fouten, ook verbale fouten, zodanig dat de doelverdediger vanaf de tribune verder mocht kijken naar de zinderende finale. Na een ingreep van de coach ging bij Orca de deur op slot en wist de tegenstander vrijwel niet meer hoe ze moesten scoren. De wedstrijd ging partje na partje zo ontzettend gelijk op dat pas in de laatste 3 minuten van het 4e partje duidelijk werd wie de bovenliggende partij was. Toen pas liep Heeren 4 uit en was de overwinning binnen. Nu mag H4 zich terecht de regiokampioen noemen. Dit is een fantastisch sluitstuk op een van de meest succesvolle seizoenen van Heeren 4. Na de wedstrijd konden we de tegenstander de hand drukken en werd er benadrukt dat het een faire wedstrijd was en dat Orca de terechte regiokampioen is.

Adres

Kalverdijkje 77a

8924 JJ Leeuwarden

Social media