Wedstrijdverslag

Op zondag 23 april werd door Swol 1894 de afsluitende wedstrijd in de landelijke eerste en eredivisie georganiseerd, waar de A-selectie van Orca van de partij was. Door het vertrek van een aantal sterke zwemmers aan het begin van het seizoen, was gedurende het seizoen al helder dat de huidige selectie niet breed genoeg is om zich op dit niveau te kunnen handhaven.

Dit neemt natuurlijk niet weg, dat de kwaliteit van de zwemmers hoog is en deze zeker op dit niveau mee kunnen komen. Dit bewijzen, met opgeheven hoofd en veel teamspirit deze wedstrijd zwemmen, was dan ook het doel voor de selectie van kersverse hoofdtrainer Arjen Schram.

Mooie prestaties waren het resultaat van deze positieve insteek. Zo haalde Loek een mooi persoonlijk record op de 100 meter rugslag, deed Ilana datzelfde op de 200 meter wisselslag, net als Yannick op de 200 meter schoolslag en Kasper en Isa op de 400 meter vrijeslag. Indy vestigde een nieuw persoonlijk record op de 400 meter vrijeslag die ze voor het eerst zwom, wat Joleen en Mare ook zo deden op de 200 meter schoolslag waarbij ze lange tijd mooi gelijk op gingen.

Geen persoonlijke records, maar wel waardevolle punten haalden we binnen dankzij deelname van Joël, Matthijs en Olena. Alledrie inmiddels grotendeels gestopt met trainen, maar deden toch hun best uit clubliefde om Orca vooruit te brengen. Met name voor de kortere afstanden nog altijd een zeer waardevolle inbreng!

De mooiste puntenklappers in de competitie zijn toch altijd de estafettes, die ook nu weer bijna allemaal sterk bezet werden. Klapstuk van de dag was de razendsnelle 8×50 meter vrije slag die zowel spectaculair is qua zwemmen als qua aanmoediging.

Met schorre stem en een tevreden gevoel keerden de Orcanezen terug naar Leeuwarden. Volgend seizoen met frisse moed er tegenaan in de eerste divisie!

Adres

Kalverdijkje 77a

8924 JJ Leeuwarden

Social media