Wedstrijdverslag

Zaterdag, 22 april vond de 4e zwemwedstrijd van de B-competitie plaats. Het tweede team van Orca, bestaande uit jeugdteam zwemmers, C-selectie en een aantal Masters zwom in Dokkum om de 2e plek in de B-klasse competitie Noord.

Orca was aanwezig met een groot team, 32 zwemmers verdeeld over de diverse leeftijdscategorieën, van minioren 4 tot senioren. De zwemmers zwommen tegen de zwemmers van de Wetterwille die in het klassement voor begin van de wedstrijd net boven de Leeuwarders stond.

De wedstrijd begon met de 4×50 m wisselslag estafette van de junioren waarin de zwemmers 5 seconden van hun inschrijftijd afzwommen. Helaas was dat niet genoeg om de estafetteploeg van de Wetterwille voor te blijven.

Op de 50 m vrije slag (dames senioren), de 50 m schoolslag (meisjes junioren 2 en jonger), de 50 m rugslag (meisjes junioren 4 en jonger), de 4×50 m vrije slag estafette (senioren gemengd) en de 100 m vrije slag (meisjes junioren 2 en jonger) wisten de Orcanezen de snelste tijden te zwemmen. Ook bij de minioren waren Nienke op de 50 m vrije slag en Esmee op de 50 m schoolslag het snelst. Op de andere afstanden moest Orca genoegen nemen met een plek achter de zwemmers van de Wetterwille.

De zwemmers van Orca 2 zwommen in Dokkum wederom mooie tijden gezwommen en er sneuvelde menig PR. De grootste verbetering had Sarah te pakken op de 200 m schoolslag waarbij ze meer dan 13 seconden onder haar inschrijftijd bleef. Ook Famke verbeterde haar 100 m tijd op de vrije slag met meer dan 11 seconden. Wyneke Edou zwom bijna 10 seconden van haar tijd op de 200 m wisselslag eraf en behaalde daarmee haar beoogde limiet ruimschoots. Rixt verbeterde haar 100 m rugslag tijd met bijna 5 seconden, Hammada zwom bijna 5 seconden sneller dan zijn inschrijftijd op de 50 m vrije slag en Ynze was ruim 3,5 seconden sneller op de 50 m schoolslag.

Uiteindelijk waren alle tijden goed voor een derde plek voor het tweede team van Orca in de B-competitie Noord. Een prachtig resultaat waarop we ontzettend trots mogen zijn.

Adres

Kalverdijkje 77a

8924 JJ Leeuwarden

Social media