Gezelligheid en sportiviteit van jong tot oud!

In een warm zwembad Kalverdijkje was het op zondag 9 juli tijd voor DE afsluiter van het seizoen 22/23 voor de zwemmers van zv Orca. Bijna 100 deelnemers kwamen er op het altijd gezellige evenement af, zwemmend bij Opleidingen, Jeugdteam, C selectie, A selectie,Masters en zelfs waterpoloërs uit de jeugd, dames en heren teams. Een volle bak dus, waarin uiteindelijk Josien Wijkhuijs en Joël Malda werden bekroond tot clubkampioenen van onze vereniging.

Van jong tot oud zwommen de deelnemers sprintnummers (25 en 50 meters) van de rugslag, schoolslag en vrijeslag. Voor de iets oudere jeugd kwam daar de vlinderslag nog bij en bovendien mocht de oudere jeugd ook nog optioneel uitkomen op de 100 wisselslag, wat ook en masse werd gedaan. Nieuw dit jaar waren de prijzen voor de grootste tijdsverbeteringen. Deze werd bij de dames/meisjes gewonnen door Famke Douma en bij de heren/jongens door Jurgen ten Berg. Prachtige prestaties, maar zeker niet de enige verbeteringen van de dag. Veel zwemmers blijken nog in topvorm zo vlak voor de vakantie, want het regende persoonlijke records.

Toch wel het allermooiste onderdeel van onze clubkampioenschappen wordt gevormd door de traditionele familie-estafette. Dit jaar deden er maar liefst 28(!) teams mee, geweldig toch? Om voor de prijzen mee te doen, moest een team bestaan uit drie deelnemers uit hetzelfde gezin, waarvan in ieder geval één ouder. Ook hier werd keihard gezwommen en misschien nog wel harder gewerkt. Winnaars van dit prestigieuze nummer waren de familie Postma: Nienke, Jelmer en Siebe, op de voet gevolgd door de familie Wijkhuijs: Jannine, Josien en Anton. Verdienstelijk derde waren de leden van de familie Noordenbos: Lana, Joleen en Thea.

Aan het einde van de wedstrijd werden alle medaillewinnaars gehuldigd, maar ook de zwemmers die geen prijs hadden deden het natuurlijk geweldig. Clubkampioenen Josien en Joël zwommen beide hun laatste wedstrijd, dus een mooiere bekroning van hun zwemcarrière was niet denkbaar. Voor alle andere leden biedt dit natuurlijk kansen voor volgend jaar.

Maar eerst gaan we allemaal genieten van de vakantie!!!

Adres

Kalverdijkje 77a

8924 JJ Leeuwarden

Social media