Wedstrijdverslag

Op zaterdag 3 juni vond in Emmen de Arena Clubmeet Finale voor de regio Noord plaats. Deze wedstrijd was de afsluiting van de Minioren Clubmeet (de zwemcompetitie voor zwemmers tot 12 jaar), waarvoor de sterkste clubs van het noorden zich hadden gekwalificeerd. Orca werd vertegenwoordigd door 18 fanatieke zwemmers uit het Jeugdteam.

In alle leeftijdscategorieën scoorde Orca vele prachtige podiumplaatsen en dat leverde na een spannende strijd een dikverdiende grote gouden beker op! Orca was in de reguliere competitie nog als vierde geëindigd, maar de zwemmers lieten zien op het juiste moment te kunnen pieken en HZ&PC Heerenveen en ZPC Hoogeveen achter zich te laten.

Voor Orca mochten Tijn, Ruben, Esmee, Syll en Kasper het ereschavot betreden op één of meerdere individuele programmanummers. Maar niet alleen zij schitterden in het mooie Aquarena-zwembad. Dat de Orca-minioren zich over de volle breedte heel goed ontwikkelen bleek wel uit de vele dikke persoonlijke records die ook door alle andere zwemmers werden gezwommen. De winst op de estafette 4 x 50 vrij minioren 2/3/4 en het zilver op de 4 x 100 vrij minioren 5/6 onderstreepten dit ook duidelijk.

Als klap op de vuurpijl pakte Orca ook nog eens de prijs voor meest originele uitdossing in het thema ‘Wildlands’. De gebakjes smaakten al bijna net zo goed als het zoet van de overwinning!

Adres

Kalverdijkje 77a

8924 JJ Leeuwarden

Social media