Wedstrijdverslag

Afgelopen weekend was het eindelijk weer zover! Het grootste waterpolotoernooi van Europa voor de jeugd: De Stiennen Fliercup.

Na veel voorpret, afstemmen wie bij wie in de tent ging en inkopen doen, gingen de jongens en meiden van o13 en o15 vrijdag 23 juni richting Noordwolde. Op de zonneweide van het buitenzwembad De Dobbe werd met hulp van vele ouders, het kamp van Orca opgebouwd en werden de tenten ingericht zoals pubers dat doen. Direct daarna werd er vrij gezwommen en onderling partijtjes gespeeld, zonder regels. Na een gezellige avond spelletjes spelen onder de partytent, ging iedereen natuurlijk ‘op tijd’ op bed, om de volgende dag fit en fris de wedstrijdjes te kunnen spelen. Een paar uurtjes later (6.45 uur) werd het hele terrein gewekt door ‘Wak- wak- wakker worden’ via de luidsprekers. Net als onze ‘buren’ van PWC uit Buitenpost en Trivia uit Groningen begonnen we met een lekker ontbijtje. Nadat het ook de laatste tieners was gelukt om uit de tent te komen, gingen ze zich voorbereiden voor de eerste wedstrijd. Het was prachtig zonnig weer, dus goed insmeren was wel nodig.

O15 speelde om 9 uur de 1e wedstrijd tegen De Meeuwen uit Diemen. Coach Gerben was er helemaal klaar voor en Orca ging direct goed van start. Ze speelden goed samen, wat een mooie eerste winst opleverde van 7-1. O13 zette samen met coach Anke ook mooie teamprestaties neer en wonnen hun eerste 2 wedstrijden met 4-1 en 5-2 tegen 2 teams van Mokum uit Amsterdam. Na de lunch en relaxen in de schaduw kwam Orca O15 tegenover Esta uit Meppel te liggen, wat het hele seizoen al hun grote rivaal is. Dat bleek maar weer door een gelijke stand van 3-3. Later op de middag werd er wederom winst behaald, dit keer 8-4 tegen de De Reest uit Meppel. O13 won ook hun laatste wedstrijd van die dag en wel met een flinke 7-1 tegen SGHA uit Heerenveen.

Trots en al een beetje moe was het tijd voor pizza om daarna naar de disco te gaan vooraan op het terrein of te genieten van de discomuziek tijdens een spelletje Weerwolven tijdens de ondergaande zon. De ouders/ begeleiders en de coaches gingen bijna eerder naar hun slaapzakken dan de jeugd en na nog ‘even’ nakletsen, heerste er in kamp Orca uiteindelijk stilte.

Enkele uren later lag bijna iedereen te diep in de rust om de vogeltjes te horen fluiten bij zonsopkomst, maar ook deze zondagochtend was Jochem Meyer weer onze vrolijke wekker. We zouden er al bijna aan kunnen wennen. Om 8 uur was de eerste wedstrijd voor o13 tegen De Otters uit Bussum. De inzet was zeker niet minder geworden na 2 korte nachten, maar helaas bleek het team uit het Gooi toch net wat sterker en werd de eindstand 3-5. De jeugdspelers van o15 hadden ook al wat kleinere ogen, maar gelukkig waren alle wedstrijden op het toernooi op half veld. Een mooie winst met 5-1 werd behaald tegen de jongens en meiden uit Velserbroek. De voorspelde tropische temperaturen werden al snel bereikt en daarom werd het tijd om alvast de tenten uit te mesten en met hulp van de ouders weer af te breken. De laatste wedstrijd van o13 was tegen ZPC uit Amersfoort en werd door de Leeuwarders gewonnen met 7-2.  Dit leverde Orca o13 een prachtige 2e plek op! Mogen ze trots op zijn. O15 speelde hun laatste wedstrijd tegen PWC uit Buitenpost en wonnen dit met 14-0. Daarmee kwamen ze op gedeelde eerste plek met rivaal Esta, maar een hoger doelsaldo beloonde het team met de 1e prijs!

Na de prijsuitreiking vertrokken we allemaal moe maar voldaan naar huis.

Iedereen kan terug kijken op een zeer geslaagd waterpolo kamp met veel gezelligheid en sportiviteit. Elke wedstrijd moedigden Orca o13 en o15 elkaar aan en gingen ze gezamenlijk vrij zwemmen. Ook bezochten de jeugdleden van de verschillende poloverenigingen elkaar  om te kletsen of mee te eten. Veel coaches en scheidsrechters herkenden elkaar en hadden ook genoeg gespreksstof.

Het was een goed en gezellig georganiseerd toernooi door SGHA uit Heerenveen. Waarvoor onze dank!

Adres

Kalverdijkje 77a

8924 JJ Leeuwarden

Social media