Wedstrijdverslag

Al in 2019 werd in Dordrecht voor het laatst de Jaargangfinale voor minioren georganiseerd, de NK in het lange bad. Na alle Coronajaren was het op 2 juli 2023 de hoogste tijd om dit mooie evenement nieuw leven in te blazen. Orca-minioren Ruben, Esmee, Syll en Kasper verdedigden de Leeuwarder eer, ondersteund door hun trainer Evert. En met succes ook, want naast verschillende persoonlijke records wisten Esmee en Kasper zich ook nog eens het erepodium op te zwemmen!

Ruben was de jongste Orcanees. Hij zwom bij de jongens minioren 4 de 100 meter rugslag en de 100 meter schoolslag. Vooral de rugslag ging deze keer uitstekend. Hij verbeterde zijn tijd met maar liefst 8.5 seconden. Esmee is net als Ruben geboren in 2013 en daarmee minioren 4. Ze had zich geplaatst op de 100 meter rugslag, 100 meter schoolslag en 50 meter vlinderslag. Esmee haalde prachtige tijden op alledrie de afstanden en wist zich zelfs voor het zilver te klasseren op de rugslag! Extra knap omdat zij niet in de snelste serie startte en dus veel medestrijders wist in te halen.

Syll zwom maar liefst vier keer. Ze kwam uit op de 100 meter schoolslag, 200 meter vrijeslag, 200 meter wisselslag en de 100 meter rugslag. Op de 100 school zat ze net naast het podium met een knappe vierde tijd. Op de 200 wissel werd ze verrassend vijfde. Mooie tijden had ze ook, vooral op de beide langere afstanden. 

Ook Kasper deed vier keer mee, op de 200 meter wisselslag, de 100 meter schoolslag, de 400 meter vrijeslag en 100 meter vlinderslag. Naast sterke tijden voor het lang bad haalde Kasper drie keer eremetaal. Op de wisselslag en vrijeslag pakte hij verdienstelijk brons, op de schoolslag zelfs overtuigend goud!

Uitstekende resultaten dus voor deze vier toppers, mooi voor nu maar ook een belofte voor de toekomst. Zwemmen zit in Leeuwarden duidelijk weer in de lift! 

Adres

Kalverdijkje 77a

8924 JJ Leeuwarden

Social media