Wedstrijdverslag

Op zaterdag en zondag 24 en 25 juni werden de jaarlijkse NK sprint georganiseerd in Rotterdam. Vijf zwemmers van Orca hadden de vereiste limieten behaald en stonden aan de start. 

Amélie en Joleen startten beide op hun favoriete afstand: de 50 vrijeslag. Beide zwommen een sterke race, maar eindigden net boven hun persoonlijke records. Eise zwom drie keer, de 50 vlinderslag, 100 wisselslag en 50 vrijeslag en wist op alledrie een knap persoonlijk record te zwemmen. En dit terwijl er geen sprake was van een ideale voorbereiding met zijn examens (gelukkig behaald) en daarna een vakantie om dat te vieren. 

Ook zijn zusje Nynke startte op deze zelfde nummers en daarnaast op de 50 schoolslag en 50 rugslag. Oftewel alle nummers die er individueel zijn. Voor Nynke zat de top echt op de 100 wisselslag, waarop ze haar tijd met bijna twee seconden verbeterde. De overige afstanden leverden tijden op vlak boven haar inschrijftijden. Ilana plaatste zich net als Nynke voor alle nummers. Voor haar waren er maar liefst drie verbeteringen, waarvan de 1,51 s. verbetering op de 50 schoolslag de grootste was. 

Voor alle deelnemers van Orca mooie prestaties op dit altijd spannende en snelle toernooi. Zwemmers om trots op te zijn!

Adres

Kalverdijkje 77a

8924 JJ Leeuwarden

Social media