Wedstrijdverslag

Voor de laatste wedstrijd van de Friese 5 van dit seizoen waren we te gast bij de Vikings in Harlingen. Orca was met een ongekend groot team aanwezig. Maar liefst 28 zwemmers van Opleidingen, Jeugdteam en C-selectie verschenen voor Orca aan de start en een nog groter aantal ouders naam plaats als publiek om de jonge zwemmers aan te moedigen.

Voor velen was het de allereerste wedstrijd en dat maakte het voor sommigen heel erg spannend maar zodra ze tijdens het inzwemmen in het water lagen, naam deze spanning af. Iets over 15 u begonnen de allerjongste zwemmers (5-7 jaar) de wedstrijd met 25 m rugslag, gevolgd door de 8- en 9-jarige zwemmers. Daarbij zwommen jongens en meiden door elkaar. In het klassement werden ze echter apart geteld. Bij de minioren 5/6 jongens (10 en 11 jaar), minioren 5/ junioren 1 (10 en 11 jaar) meiden, junioren 1 en ouder jongens (vanaf 12 jaar) en junioren 2 en ouder meiden (vanaf 12 jaar) gingen de jongens en meiden apart van elkaar van start.

Uiteindelijk zwommen ze allemaal drie keer. De jongste twee categorieën zwommen 25 m rugslag, schoolslag en vrije slag, alle anderen zwommen dezelfde zwemslagen over 50 m. En wat was het een feest om de zwemmers in het water te zien. Iedereen deed ontzettend zijn of haar best en er werden hele mooie tijden neergezet. Ook sneuvelde menig persoonlijk record van de zwemmers die al wedstrijdervaring hadden. Als trainers stonden we trots ernaar te kijken.

Een uur en drie kwartier later waren alle wedstrijden gezwommen en was het wachten op de prijsuitreiking, voor de zwemmers altijd het spannendste moment van de wedstrijd. Voor de medailles werden alle gezwommen afstanden bij elkaar gerekend en was het eindelijk zo ver: een aantal zwemmers van Orca mochten op het podium klimmen. Zo wonnen Megan, Ida, Noël en Fenna goud, Noor, Max en Dirk zilver en Yinthe en Xin-Long brons. Maar ook alle zwemmers die niet op het podium stonden, hebben een dik compliment verdiend want ook zij hebben het ontzettend goed gedaan. Met zoveel gemotiveerde en enthousiaste jonge zwemmers gaat Orca een mooie zwemtoekomst tegemoet.

Toppers, we zijn heel erg trots op jullie allemaal!

Adres

Kalverdijkje 77a

8924 JJ Leeuwarden

Social media