Eerste limietwedstrijd langbadseizoen in Drachten

Op zaterdag 20 januari organiseerde DZ&PC in Drachten de eerste limietwedstrijd in het 50-meterbad van dit seizoen. Met de Friesche winterkampioenschappen achter de rug, gaan we ons weer klaarmaken voor het langbadseizoen.

De limieten voor de verschillende kampioenschappen worden deze dagen bekend gemaakt en zijn weer ontzettend scherp. Voor de zwemmers van de A-selectie voldoende reden om de wedstrijden in het 50-meterbad op te zoeken en op jacht te gaan naar snelle tijden. 15 zwemmers van Orca deden mee aan deze wedstrijd en met goed resultaat.

Tijden in het 50-meterbad zijn lastig te vergelijken met die in het korte bad, doordat je minder keerpunten maakt ga je toch wat langzamer. De Orcanezen verbeterden veel persoonlijke records uit het 50-meterbad, een enkeling zelfs een 25-meterbad tijd en velen vestigden nieuwe persoonlijke records op het lange bad. Grote en opvallende verbeteringen waren er onder meer voor Yannick, Lana, Evy, Syll en Indy. Top gezwommen weer door al onze helden, een belofte voor de rest van dit seizoen!

Alle foto’s van deze wedstrijd:

Limietwedstrijd LB DZ&PC
Foto’s: Juan Wiersma

Adres

Kalverdijkje 77a

8924 JJ Leeuwarden

Social media