Vrijdagavond 29-12-2023

Een geslaagd oliebollentoernooi in De Blauwe Golf.

Een mooie opkomst. Een aantal personen die zich hadden aangemeld waren helaas niet aanwezig door ziekte of andere omstandigheden, maar dit werd wel goed gemaakt door een paar extra spelers die zich toch nog aan het tafeltje hebben aangemeld en/of niet op papier stonden. Uiteindelijk 70 personen voor 8 teams.
Scheidsrechters hebben zich ook weer spontaan aangeboden, de ervaren fluiters Dilly, Peter, Sieger en Coen hanteerden de fluit en ja 2 jeugdigen genaamd Daan en Hessel hebben tevens een aantal wedstrijden gefloten. (Nieuwe (basis)scheidsrechters voor Orca?)
Oudgediende en erelid Sieb S. heeft als speaker alle wedstrijden aangekondigd. Bij de start van het toernooi via een mooie oranje pion, omdat de geluidsinstallatie in het begin van het toernooi niet werkte en later nadat het probleem was opgelost via de microfoon.

Aangezien het “oliebollentoernooi” heet werden er diverse keren een oliebollen gebracht in het zwembad. In totaal lagen er 270 stuks op de schalen. Deze waren lekker volgens de geruchten en alles is op gegaan.

2 poules met  in totaal 12 wedstrijden van 15 minuten.
Poule A team 1 t/m 4 en poule B team 5 t/m 8.
Team 1 – Team 2  (2-3)
Team 3 – Team 4  (6-8)
Team 5 – Team 6  (7-4)
Team 7 – Team 8  (4-6)
Team 3 – Team 1  (7-7)
Team 4 – Team 2  (5-4)
Team 7 – Team 5  (9-4)
Team 8 – Team 6  (7-6)
Team 4 – Team 1  (5-5)
Team 2 – Team 3  (8-4)
Team 8 – Team 5  (6-5)
Team 6 – Team 7  (7-4)

In poule A is team 4 winnaar en in poule B team 8. De finale is uiteindelijk gewonnen door team 8 met 3-5.

Na afloop in de kantine de prijsuitreiking werd de prijsuitreiking gedaan door polocommissielid Michiel H. en maakte er een mooi verhaal van. Als laatste is geëindigd Team 3 en won de poedelprijs in de vorm van een schaaltje met bitterballen. De winnaar van het toernooi, Team 8 won de wel bekende slagroomtaart.

Een aantal foto’s van het toernooi staan in dit album, klik hier. Heb je nog meer foto’s, stuur deze dan naar Jan, dan kunnen deze in het album erbij worden geplaatst.

Organisatie was in handen van Frank en Jan, waarvoor onze dank.

Tot volgend jaar.

Adres

Kalverdijkje 77a

8924 JJ Leeuwarden

Social media