Domingo Kuipers en Kinge Zandringa winnaars geslaagde Christmas Swim

Traditiegetrouw organiseerde ZV Orca op donderdag 28 en vrijdag 29 december de Christmas Swim in zwembad Kalverdijkje in Leeuwarden. Tijdens dit groots opgezette toernooi komen zwemmers van alle leeftijden en verschillende niveaus bij elkaar om heerlijk te racen. Ook traditiegetrouw is er vaak sprake van sterke zwemmers die van heinde en verre komen om in dit snelle bad hun kunsten te vertonen. Alles om zich aan het einde van het toernooi DE kampioen bij de dames en heren te mogen noemen. Dit jaar waren Kinge Zandringa van de Dolfijn in Amsterdam en Domingo Kuipers van DZ&PC degenen die aan het langste eind trokken door de meeste FINA punten te verzamelen. Beide zijn zwemmers die een groot deel van hun zwemcarrière bij Orca zwommen, dus als organiserende club kunnen we hier trots op zijn.

Van de 244 ingeschreven deelnemers, waren er maar liefst 33 afkomstig van de thuisclub. Deze zwemmen bij de C selectie, de A selectie en de masters en vormden nu een groot en fanatiek team. De Orcanezen lieten zien al goed in vorm te zijn voor de aankomende Friese kampioenschappen die over twee weken plaatsvinden. Opvallende persoonlijke records waren er voor Emma, Eva, Wyneke Edou, Lilian, Noël, Aafke, Indy, Isa en Lana die er grote aantallen seconden vanaf zwommen. Finaleplaatsen waren er voor Veerle, Dimas, Loek, Eise, Nynke, Ilana, Froukje en Marre.

Op vrijdag was er daarnaast Orca’s minioren Christmas Sprint. Hieraan deden 72 zwemmers mee, waarvan 20 van Orca. Voor deze jonge helden stond van elke afstand de 50 meter op het programma en dit ging in een razend tempo achter elkaar door. Heel dynamisch en leuk om te zien. Superknap dat er nog zoveel persoonlijke records sneuvelden. Voor een deel van de zwemmers was het de eerste keer dat ze de vlinderslag in de wedstrijd zwommen. Superknap was het dat ze dit allemaal doorbikkelden, we mogen trots zijn op deze nieuwe lichting zwemmers uit C selectie, minioren wedstrijdselectie en zelfs opleidingen.

Heel hartelijk dank aan alle vrijwilligers, de vele sponsors en natuurlijk het organisatie team: Margriet, Danielle, Sandor en Herman Douwe. De Christmas Swim 2023 was wederom een groot succes, een waardige afsluiting van een prachtig zwemjaar!

Foto: Hans Langenberg

Klik op de volgende links om meer prachtige foto’s van Hans Langenberg en Henk Jan Dijks te bekijken:

https://www.flickr.com/photos/199538550@N06/albums/72177720313699298/

https://dijksmedia.nl/search.pp?eventid=1230

Adres

Kalverdijkje 77a

8924 JJ Leeuwarden

Social media