Orca komt in actie voor Jelmar en Kika

Op zaterdag 9 december waren wij als vereniging te gast in Heerenveen met onze miniorenselectie. Jelmar die tot eind 2022 zelf bij HZ&PC gezwommen heeft, hield hier een indrukwekkende toespraak. Jelmar is nu 11 jaar en kreeg in februari de diagnose hersentumor. In zijn strijd tegen zijn hersentumor komt Jelmar in actie voor het Prinses Máxima Centrum. Samen met zijn klas van Obs Het Slingertouw heeft Jelmar een actie opgezet. In de week van 18 t/m 22 december deed hij mee aan de Kika Korte broeken actie, waarin Jelmar en zijn klasgenoten in korte broek liepen. Hiervoor lieten ze zich sponsoren.

Wij als zwemvereniging ZV Orca wilden Jelmar graag helpen om een mooie bedrag bij elkaar te krijgen. Daarom hebben wij in de week voor de kerstvakantie sponsoracties gehouden. Zwemmers van opleidingen en de miniorenselectie konden zich laten sponsoren.

Bij opleidingen konden de jongste zwemmers geld ophalen door zo ver mogelijk onder water te zwemmen. Bij de minorenselectie werden de zwemmers uitgedaagd om sneller te zwemmen dan hun streeftijd. En tenslotte mocht iedereen binnen 1 min zoveel mogelijk doelpunten maken in het waterpolodoel.

Kinderen en ouders kwamen massaal voor Jelmar in actie. Ze vroegen familie en vrienden om een donatie en gingen soms zelfs langs de huizen in hun wijk of dorp. Ook de ouders van de A-selectie werden gevraagd of zij een bijdrage wilden leveren. In totaal heeft dit het waanzinnige bedrag van €1.399 opgeleverd voor de Kika korte broeken actie van Jelmar, zijn broertje Timo en hun basisschool Het Slingertouw in Heerenveen. Via deze weg willen we alle ouders en zwemmers en alle andere sponsoren bedanken voor hun bijdrage. Wil je na het lezen hiervan ook iets doen? Ga dan naar de website van Kika: https://www.kikakortebroek.nl/obs-het-slingertouw

Adres

Kalverdijkje 77a

8924 JJ Leeuwarden

Social media