Gevarieerd resultaat 3e ronde ZV Orca o11

Met een prima georganiseerde sportmiddag in De Blauwe Golf afgelopen zaterdag liet ZV Orca zich van zijn beste kant zien. Gecoördineerd door Walter en zijn assistente(n)s werden liefst twee jeugd competitierondes (voor o11 en o13) in goede banen geleid. Onder leiding van de hoofdscheidsrechters Sieb en Jelle mochten diversen (jeugd)leden de eerste stappen zetten op scheidsrechter gebied.

ZV Orca o11 was met 8 spelers aanwezig en hadden 3 wedstrijden te spelen: Sarah, Lente, Lexy, Loek, Matthijs, William, Waylon en Mads namen de honneurs waar. Ruben en Kristian, onze topscoorders, waren afwezig ivm zwemverplichtingen.

De tegenstanders van vandaag: Neptunia uit Sneek, Esta/De Plons uit Emmen/Coevorden en SGHA uit Heerenveen

De wedstrijden tegen Neptunia kenmerken zich altijd door een competitief en spannend verloop; het zit tijdens het scoreverloop meestal erg dicht bij elkaar. En dat was ook nu weer het geval; Neptunia nam de leiding, maar Orca maakte snel gelijk door Lente en door een doelpunt van Matthijs en nogmaals Lente stond het na het eerste partje met 3 – 2 voor. In het 2de partje waren de rollen omgedraaid en leidde Neptunia met 1 doelpuntje. Na gelijk gemaakt te hebben lukte het Orca helaas niet door te drukken en nam Neptunia een voorsprong van 2 doelpunten. Lukte het in de vorige competitieronde nog gelijk te maken vlak voor tijd, helaas lukte dat nu niet. Het schot van Sarah belandde een paar seconden voor tijd in de handen van de keeper. Uitslag ZV Orca – Neptunia: 6 – 7. Doelpunten: Lente 2, Loek 2 en Matthijs 2.

Na een korte pauze sprong o11 te water tegen de Esta/De Plons. Helaas was de fysieke kracht van de tegenstander Orca te machtig. Met het ontbreken van het zwemvermogen van Ruben en Kristian kon dit niet worden gecompenseerd. Toch slaagde o11 er erg knap in om in de eerste 2 partjes terug te komen van een 0 – 3 achterstand tot een 3 – 4 achterstand! Maar daarna was de koek op.

Uitslag ZV Orca – Esta/De Plons: 3 – 14. Doelpunten: Lexy 1, Loek 1 en Mads 1.

Dan moet het maar gebeuren tegen Heerenveen dachten de spelers van o11. Met nieuwe energie en een uitstekend keepende Mads op goal (hij hield bijna elke bal tegen!) schoot Orca letterlijk uit de startblokken. Met goed verdedigen en slim overspelen scoorde Orca erop los. Pas na een 5 – 0 tussenstand wist SGHA op het scorebord te komen. Orca scoorde in het verloop van de wedstrijd nog een paar keer, terwijl SGHA hun score wist te verdubbelen. Uitslag ZV Orca – SGHA: 8 – 2. Doelpunten: Lente 3, Loek 3 en Lexy 2.

Door de laatste wedstrijd om te zetten in winst lieten de spelers zien over doorzettingsvermogen en veerkracht te beschikken, zeker na de zeperd tegen Esta/De Plons heel erg goed! De middag werd met een goed gevoel afgesloten. Aanstaand weekend weer een nieuwe ronde en nieuwe kansen in Sneek waar 2 wedstrijden op het programma staan tegen de thuisploeg en weer tegen Esta/De Plons.

@Gerben

Adres

Kalverdijkje 77a

8924 JJ Leeuwarden

Social media