Topprestaties in Leiden

Tijn, Esmee en Ruben waren de drie zwemmers die dit jaar onze vereniging mochten vertegenwoordigen bij de jaargangwedstrijden in Leiden. Deze wedstrijd op kort bad staat ook wel bekend als de Nederlandse Kampioenschappen voor minioren en vond dit jaar plaats op 24 en 25 februari. Alleen al deelnemen is dus al een hele prestatie.

Ruben Lubbers kwam uit op de 100 schoolslag, 100 wisselslag, 50 vlinderslag en 200 wisselslag. Hij slaagde erin met technisch prachtige races al zijn tijden de verbeteren, met tussen de 1,5 en 7 seconden. Hoogste klassering van Ruben was de 9e positie op de schoolslag.

Esmee Tuintjer deed ook mee op vier afstanden: de 200 vrijeslag, de 100 rugslag, 100 schoolslag en 100 wisselslag. Ook Esmee zwom sterk en heel snel dit toernooi en verbeterde al haar tijden met 3,5 tot 10 seconden. Fantastische verbeteringen en dit werd ook nog eens beloond met eremetaal op de schoolslag, waar ze er met het brons vandoor ging!

Tijn Pieters stond voor het eerst op dit grote toernooi, doordat hij vorig jaar lang was uitgeschakeld door een gebroken bovenarm. Hij kwam maar liefst zes keer uit in dit toernooi, op de 50 vrijeslag, 100 rugslag, 100 schoolslag, 100 vrijeslag, 50 vlinderslag en 200 vrijeslag. Een divers en pittig programma dus, maar Tijn groeide steeds meer in het toernooi. Hij wist vijf van de zes tijden ruim te verbeteren (op de 200 vrij zelfs met 12 seconden) en haalde op de 100 vrijeslag verrassend brons en op de 200 vrijeslag net zo verrassend zilver!

Samengevat een uitstekend toernooi voor dit stoere trio, waar we als club trots op kunnen zijn!