Miniorencircuit en swimkick circuit derde ronde

Zaterdag 3 december stond alweer de derde ronde van het minioren circuit op de planning. In de minioren nummers strijden de allersnelste zwemmers voor plaatsing in de regionale en nationale finales, in de swimkick nummers doen de wat minder ervaren zwemmers wedstrijd ervaring op om zich steeds verder te ontwikkelen. Alle Friese verenigingen kwamen samen in Wolvega om aan deze sportieve strijd mee te doen. Orca had een grote en sterke afvaardiging vanuit het jeugdteam, die er dan ook voor zorgden dat de yell vaak werd gescandeerd.

Opvallend goede prestaties waren er bijvoorbeeld voor Hammada die zijn tijd op de 200 meter wisselslag met tien seconden verbeterde, voor Syll die haar 200 meter wisselslag ook met tien seconden verbeterde en voor Tijn en Kristian die hetzelfde flikten op de 100 meter wisselslag. Marije deed met ruim vier ook nog een goede duit in het zakje. Syll scherpte bovendien haar tijd op de 100 meter schoolslag aan met ruim vier seconden. Hetzelfde lukte ook Esmee, maar dan op de 50 meter schoolslag.

Maar ook Thomas en Isa deden ons blij verrast kijken toen zij voor het eerst een 25 meter vlinderslag aflegden, beide met een prachtige tijd. De 50 meter vrijeslag was een topafstand voor Tijn, die ruim twee seconden van zijn persoonlijk record haalde, voor Ids die dat met bijna twee seconden deed en voor Kasper die er twee en een half vanaf knalde, grootste verbetering hierop was voor Thomas met maar liefst tien seconden.
Alles bij elkaar uitstekend gezwommen door de fanatieke en enthousiaste Orca jeugd, wat werd beloond met medailles en applaus!

Adres

Kalverdijkje 77a

8924 JJ Leeuwarden

Social media