H4 wint in lastig duel van Wetterwille H2

Zaterdagmiddag om 15.30 uur arriveerde de selectie van 13 man in het sportcomplex Wetterstins te Burgum. Een fraai vormgegeven ontvangst, kantine en zwembad. Echter tot grote teleurstelling van waterpoloënd Noord-Nederland kan je op de ene helft van het bad staan. Dat komt het spel niet bepaald ten goede.

Orca was aanwezig met Max, Fin, Daan, Marijn, Walter, Jelmer, Levi, Joost, Michiel, Marco, Anne-Durk, Jelle en Collin. Collin was voor het eerst de doelverdediger. Voor de wedstrijd werden we ingepraat door Gerrit die de ins en outs van Wetterwille H2 meedeelde. Verder gaf hij uitleg welk systeem we gingen spelen en welk alternatieve systeem achter de hand gehouden moest worden.

De wedstrijd tegen Wetterwille ging heel gelijk op. In de eerste periode kwam Orca op voorsprong met 0-2. De hele tweede periode werd er niet gescoord. Orca had weer veel kansen die er gewoon niet in wilden. Zowel via de midvoor als schoten gingen naast. Het spel was ook veel te rommelig. Te snel gooien naar iemand die dit niet verwacht of die niet goed vrij ligt, schieten terwijl iemand anders misschien wel beter vrij ligt, dat soort zaken. En na de derde periode stond het 2-2. Toen was het ineens echt spannend. H4 had het mede aan Collin te danken dat de score niet verder opliep. Als beginnend keeper hield hij veel tegen. De zoektocht naar een doelverdediger is wellicht succesvol afgerond.

Pas in de vierde periode werd door eenvoudig spel de tegenstander in een hoek gedrukt middels een handig verdiende 5 meter en een goed uitgespeelde aanval. En Orca liep verder uit naar 2-5 en 2-6. De tegenstander maakte er nog 3-6 van.

De uitslag was wel passend bij het verloop van de wedstrijd en bij de afgelopen periode. Na 4 wedstrijden heeft Orca nu 6 punten. Met die stand is Orca een verdienstelijke middenmoter in deze zware competitie. Mocht H4 meer ambitie hebben en dat heeft Orca H4 uiteraard, dan moet er verbetering plaatsvinden vooral in de aanval. Zwemmend aansluiten bij de midvoor, verschillende soorten aanvallen uitspelen. De vrije man vinden in de aanval, de contra moet scherper en de doelgerichtheid bij van schoten moet ook hoger. Ook moet er wat meer rust zijn vanaf de bank naar de spelers in het veld en de scheidsrechter. Dat zijn de verbeterpunten. Wat goed gaat is dat er meer systemen gespeeld kunnen worden, dat iedereen vecht voor het team en voor de club.

Er is veel motivatie in dit team, er is een winnaarsmentaliteit, een goede sfeer, professionaliteit, inzet, inzicht en techniek.

De volgende wedstrijd is tegen SGHA, op papier een sterke tegenstander. Het devies is om minimaal 2 keer per week te trainen.

Adres

Kalverdijkje 77a

8924 JJ Leeuwarden

Social media