Mooie afsluiting van 1e competitiehelft ZV Orca o11

Met William als debutant heeft ZV Orca o11 afgelopen zaterdag 16 december de 1e helft van de competitie afgesloten. Twee wedstrijden stonden op het programma in Buitenpost. Met liefst 8 spelers aan de badrand heeft o11 geprobeerd er een gezellige middag van te maken en twee overwinningen te boeken met Sarah, Lente, Waylon, William, Ruben, Kristian, Matthijis en Loek. Jammer genoeg ontbrak Mads vanwege de griep.

De tegenstanders van vandaag: De Reest uit Meppel en de thuisploeg PWC uit Buitenpost

De Reest had er zin en schoot uit de startblokken met een sbelle 0 – 1. Maar via een gedreven Lente en een slim goaltje van Ruben ging Orca toch met een voorsprong het eerste partje uit, 3 – 2. De Reest tapte de volgende partjes uit een ander vaatje en gooide er meer energie in. Eigenlijk zou De Reest met een 4 – 6 voorsprong het laatste partje in gaan, maar een mooi afstandschot van Lente werd door de scheidsrechter toch tot doelpunt gepromoveerd in het eindsignaal. Een gelukje en stiekem 5 – 6.

Deze meevaller motiveerde Matthijs tot het maken van de gelijkmaker, waarna Lente het karwei afmaakte.  Uitslag ZV Orca – De Reest: 7 – 6. Doelpunten: Lente 4, Matthijs 2 en Ruben 1.

Na een half uurtje pauze en diverse versnaperingen stond de laaste competitiewedstrijd op het programma. Werd er net als tegen De Reest een snelle 1 – 0 achterstand opgelopen, Ruben die weer mooi gelijk maakte, schakelde o11 naar de tweede versnelling; resulterend in een 4 – 1 voorsprong halverwege de wedstrijd. Met een aantal sterkhouders op wissel sloeg PWC toe in het derde partje, waardoor met nog 1 partje te gaan er een gelijke stand op het bord stond. Met een energieke Kristian, die 2x prachtig scoorde van afstand en het sluitstuk van wederom van Lente werd PWC aan de zegekar gebonden.

Uitslag PWC – ZV Orca: 5 – 7. Doelpunten: Kristian 3, Ruben 2, Matthijs en Lente elk 1.

Terugkijkend op de 1e seizoenshelft heeft o11 mooie uitslagen neergezet. Met prima overspelen en slimme uitbraken werd vaak net aan het langste eind getrokken. Natuurlijk werd er ook wel eens niet gewonnen, maar dat drukte de sfeer allerminst. Die is uitstekend te noemen en zowel bij de wedstrijden als in de trainingen spat het plezier er vanaf. Laten we die lijn door trekken in het 2e deel van de competitie!

Maar eerst het Oliebollentoernooi!

@Gerben

Adres

Kalverdijkje 77a

8924 JJ Leeuwarden

Social media