Op zaterdag 18 november werd de tweede ronde van het miniorencircuit georganiseerd in het Kalverdijkje. Met een groep van 21 zwemmers had Orca de grootste en luidst aanmoedigende groep. Met goede moed en zin verschenen onze zwemmers aan de start. Afstanden verschilden van 25 meter van de verschillende slagen voor de jongsten tot de loeizware 200 meter wisselslag voor de oudste gladiatoren. En wat de afstanden ook waren, er werd echt superhard gezwommen.

Het beste kunnen we natuurlijk zien hoe de zwemmers vooruit gaan aan de hand van de ontwikkeling van hun persoonlijke records. Deze knalden ze vandaag finaal aan flarden. Enkele uitschieters daarbij waren: de 8.35 seconden pr van Julia, 8.17 van Xin-Long en 3 van Marije op de 50 vrijeslag.

De 8.16 van Hammada, 9.39 van Ruben, 13.69 van Isa, 18.69 van Thomas en 19.42 verbetering van Tijn op de 100 meter vrijeslag.

Daarbij nog alle kleinere verbeteringen op de kortere afstanden van Jelte, Max, Megan, Noor, Yinthe en Niene, Lucas die alle 50 meters voor het eerst zwom en natuurlijk die toppers die de 200 wisselslag wisten te trotseren: Isa, Esmee, Hammada, Ynze, Tijn, Kristian en Ruben.

Mega goede resultaten dus, waarvoor sommigen ook nog een medaille in ontvangst mochten nemen. Dus nu met een goed gevoel en wederom een zere nek van het eremetaal naar huis!

Adres

Kalverdijkje 77a

8924 JJ Leeuwarden

Social media