Zaterdag, 18 november 2023 was er de laatste kans om limieten voor het Nederlands Junioren Kampioenschap (NJK) te zwemmen – of toch nog niet? Nee, want aankomende zaterdag krijgen de zwemmers nog een allerlaatste kans om hun limieten te verbeteren. Maar dat weerhield de zwemmers van de a-selectie niet om vol ervoor te gaan.

Limietwedstrijd betekent dat iedereen zijn of haar afstanden zelf vooraf mag kiezen. Hierdoor zwommen onze zwemmers een zeer gevarieerd programma. Van de snelle sprintjes van de 50 m rugslag tot de zware 200 m wisselslag werden diverse afstanden gezwommen en daarbij viel een PR na de andere.

Ilana, Wyneke Edou, Ronja, Evy, Timo en Syll verbeterden minimaal een afstand met 3 seconden. Emma, Kasper en Syll ook nog eens met 6 s. Joleen en Femke zwommen ook nog eens 7 s af van hun PRs en Kasper op de 100 m vlinder zelfs 8 s. En daarnaast verbeterden nog een aantal zwemmers hun PRs met enkele honderdsten of tienden. De allergrootste verbetering was uiteindelijk voor Ronja die haar tijd op de 200 m wisselslag met meer dan 1 minuut verbeterde. Al met al lieten de zwemmers weer mooie prestaties zien waarmee het NJK begin december voor Joleen, Kasper, Femke, Wyneke Edou en Syll steeds dichterbij komt.

Limietwedstrijd in Heerenveen - zv Orca

Adres

Kalverdijkje 77a

8924 JJ Leeuwarden

Social media