Orca-minioren vlammen in Burgum

Op zaterdag 23 maart vond in zwembad De Wetterstins in Burgum alweer het vijfde deel van de Miniorencircuit-Swimkick-serie plaats. Orca was deze keer met een grote delegatie van maar liefst 30 jonge zwemmers vertegenwoordigd. Deze keer kregen de zwemmers van de Minioren wedstrijdselectie nog versterking van Margo, Mare, Liv, Aiden en Jurre van Opleidingen, die lieten zien al prima aan het Swimkick-programma mee te kunnen doen!

Vrijwel alle Orcanezen zetten hun fanatieke trainen weer om in mooie persoonlijke verbeteringen. Grootste klapper was voor Lene Merij Hiemstra met een dikke pr van 28 seconden op de 100 vrije slag. Daarnaast sneuvelde met name op de 200 wisselslag (minioren 5/6) het ene na het andere persoonlijke record. Isa met 14 sec., Tijn met 22 en Kristian met zelfs 23 seconden zwommen een grote hap van hun tijden af. Esmee deed dit eveneens met 20 seconden, en liet bovendien met de winst op alle 3 haar afstanden zien momenteel onverslaanbaar te zijn bij de meisjes minioren 5.

Naast al het succes waren er natuurlijk ook weer leermomenten deze wedstrijd. Je kunt nou eenmaal niet iedere wedstrijd op de top van je kunnen presteren en ook diskwalificaties komen altijd wel een paar keer voor. Het is mooi om te zien dat de meeste van onze jonge zwemmers al heel goed kunnen omgaan met zo’n teleurstelling. De blik gaat weer snel vooruit en een paar minuten later staan ze hun teamgenoten alweer hard aan te moedigen aan de badrand!

Na vele malen de Orca-yell en de traditionele groepsfoto gingen we moe maar zeker voldaan weer huiswaarts. Niet alleen in groepsgrootte, maar ook in het enorme aantal van 31 medailles (zowel individueel als op de estafettenummers) liet Orca wederom zien dat het dit seizoen dé miniorenvereniging van Friesland is. Daar kunnen we supertrots op zijn!

De volledige uitslagen: https://webkalender.knzb.nl/webkalender/wedstrijd/25262/

Adres

Kalverdijkje 77a

8924 JJ Leeuwarden

Social media