In principe is wedstrijdzwemmen natuurlijk een individuele sport. Toch kun je niet presteren zonder je teamgenoten met wie je traint, die je aanmoedigen en er doorheen slepen wanneer het eens tegenzit. Bij de minioren clubmeet geldt dat teamgevoel nog meer dan anders, je zwemt voor je team. Iedere zwemmer mag maximaal drie keer uitkomen en iedereen wordt zo ingezet dat zijn of haar inbreng optimaal is.

Op zaterdag 3 februari werd de jaarlijkse minioren clubmeet finale voor de regio Noord georganiseerd in Emmen. De beste clubs van Friesland, Groningen en Drenthe gingen met hun zwemmers naar zwembad Aquarena om de sportieve onderlinge strijd met elkaar aan te gaan. De minioren van Orca waren klaar voor de strijd en dat bleek wel uit de prachtige resultaten. Iedere zwemmer wist minimaal één persoonlijk record te vestigen of te verbeteren. In totaal waren er maar liefst 33 persoonlijke records voor de 17 enthousiaste zwemmers die begeleid door Thea en Evert er volledig voor gingen. De grootste verbeteringen waren er op de 100 meter wisselslag voor Ids, Isa en Ruben en voor Xin-Long op de 50 meter vrijeslag. Uiteindelijk bleken de resultaten voldoende te zijn om de grote teams van HZ&PC en ZPC Hoogeveen voor te blijven. Een prachtige prestatie want dat betekent dat Orca opnieuw het beste minioren team heeft van het Noorden des lands!

Naast de sportieve lol was er al vooraf veel lol met de opmars met verkleedthema Winter. De Orcanezen gingen als de nieuwjaarsduik en dat gaf veel hilariteit.

Al met al een prachtige wedstrijd met goede sfeer in het team met bijbehorende prachtige prestaties. Minioren om trots op te zijn!

Adres

Kalverdijkje 77a

8924 JJ Leeuwarden

Social media