Orca zwemmers goed in vorm bij NK Den Haag

In het weekend van 15-16-17 december zijn de Nederlandse kampioenschappen voor jeugd en senioren gezwommen. Een aantal Orca zwemmers met bonuslimieten had pech, ze werden geen van allen geplaatst. Wel geplaatst waren Nynke van der Zee (jeugd 2) en Ilana Gentile (jeugd 1).

Nynke deed mee aan de 100 meter wisselslag en de 200 wisselslag. Het afgelopen seizoen kon ze minder trainen en vielen de resultaten soms wat tegen doordat ze last had van fysieke klachten. In de afgelopen weken zagen we echter haar snelheid en uithoudingsvermogen snel toenemen. Op beide afstanden zwom ze prima races, met tijden binnen de seconde boven haar persoonlijke record.

Ilana deed maar liefst negen keer mee, wat het toernooi tot een echte uitputtingsslag maakte. Dat Ilana beresterk is, bewees ze wel met haar uitstekende resultaten. Maar liefst vijf keer verbeterde ze haar tijd, vier keer zat ze er binnen de seconde boven. De grootste verbetering bedroeg maar liefst 3.33 seconden op de 200 meter rugslag. Het allermooist was misschien wel de 100 meter vrije slag, waarop ze voor het eerst onder de magische tijd van 1 minuut kwam.

Voor beide dames dus resultaten om trots op te zijn!

Adres

Kalverdijkje 77a

8924 JJ Leeuwarden

Social media