Prima vervolg 2e competitiehelft ZV Orca o11

ZV Orca moest even geduld hebben voor het de 2e competitieronde een vervolg kon geven. De 1e wedstrijdmiddag werd helaas gemist ivm een tekort aan spelers, maar op de 2e middag heeft o11 zich weer van een goede kant laten zien. Met 9 spelers waarvan Damian als debutant werden 2 wedstrijden gespeeld in Emmen. Sarah, Lente, Lexy, Loek, Matthijs, William, Ruben, Kristian, en Damian doken te water in het Aquarena.

De tegenstanders van vandaag: Neptunia uit Sneek en De Reest uit Meppel

Dat het al weer even geleden was dat Orca een wedstrijd had gespeeld was aan o11 te merken, een beetje roestig begon o11 aan de eerste wedstrijd. Diverse goede kansen waren helaas niet aan o11 besteed, sterker nog Neptunia kwam op 1 – 0 door een eigen goal. Met vlak daarna de 2 – 0 voor Neptunia was het partje afgelopen. Dat het ook anders kon bleek in het 2de partje, de stand werd van een 2 – 0 achterstand keurig rechtgetrokken tot 3 – 3 door Lente, Loek en Ruben. Helaas werd die lijn niet doorgetrokken en stond het binnen de kortste keren 5 – 3. Orca wist met een slim goaltje van Loek terug te komen naar  5 – 4, zodat in het 4de partje er nog kansen lagen. Met de gelijkmaker van Ruben en een benutte strafworp vlak voor tijd wist o11 er nog een gelijk spel uit te slepen.

Uitslag Neptunia – ZV Orca: 6 – 6. Doelpunten: Ruben en Loek elk 2, Kristian 1, Lente 1.

Na een uur wachten stond de tweede competitiewedstrijd op het programma. Net als tegen Neptunia liep Orca in het eerste partje een beetje achter de feiten aan: 1 – 3 achter met een mooioe goal van Matthijs. Na een klein preekje pakte o11 de verdediging beter op, met Lexy op goal, Damian in de verdediging werd er vol op de aanval gespeeld: van 1 – 3 achter naar 5 – 3 voor! En die lijn werd doorgezet in het 3de en 4de partje. De Reest werd vermoeid, en Orca profiteerde met uitstekend zwemwerk van Ruben en Kristian, die onvermoeibaar naar voren zwommen. Lente en Sara zorgden voor het slotakkoord.

Uitslag ZV Orca – De Reest: 11 – 7. Doelpunten: Ruben 4, Kristian 3, Lente 2, Sara en Matthijs elk 1.

Al met al was de middag een prima vervolg van de 2de competitiehelft met een goed debuut van Damian. Het was een beetje opstarten na de lange winterstop, maar de dames en heren hebben het nog niet verleerd… Met twee mooie uitslagen werd de terugreis ingezet. Op naar de volgende wedstrijden in het egen bad De Blauwe Golf op 2 maart!

@Gerben

Adres

Kalverdijkje 77a

8924 JJ Leeuwarden

Social media