Speedo Challenge Amsterdam goed voor mooie verbeteringen en nieuwe bidons

Zondag 17 maart werd door De Dolfijn in Amsterdam de jaarlijkse Speedo Challenge georganiseerd. Een spannende wedstrijd met de Nederlandse top aanwezig, gesponsord door Speedo Nederland. Trainers Sven en Evert gingen met 14 Orca-zwemmers en een hele groep supporters de Afsluitdijk over om mee te doen aan deze spannende strijd.

De zwemmers lieten zien dat ze, hoewel we in een zwaar trainingsblok zitten, flink groeien in het lang bad seizoen. Er sneuvelden veel 50 meterbad persoonlijke records, al kwam soms de vermoeidheid ook wel even naar boven. Niet raar ook, de wedstrijd duurde ruim zeven uren en dat is best lang in zo’n warme omgeving.

De grootste tijdsverbetering waren op de 200 meter vrijeslag voor Evy met 14 en Joleen met 8 seconden. Ook een grote verbetering was er voor Yannick. Hij haalde ruim 5 seconden van zijn lang bad pr op de 400 meter vrijeslag. Wyneke Edou verbeterde haar 200 meter vrijeslag met bijna 4 seconden. Lana en Syll hadden beide helemaal een topdag. Ze zwommen ieder vier keer en haalden vier dikke pr’s.

Ook de zwemmers die hier niet werden genoemd, hadden allemaal in ieder geval wel één prima race er tussen en dat leverde ook nog eens zo nu en dan een mooie serieprijs op: een prachtige bidon van Speedo. Iedereen kon voldaan naar huis en lekker uitslapen. Het was op maandagochtend dan ook veel rustiger in de training dan normaal!

Adres

Kalverdijkje 77a

8924 JJ Leeuwarden

Social media