Orcanezen tonen doorzettingsvermogen bij 27e 1-uursestafette

Op zaterdag 16 maart was het weer tijd voor de 1-uursestafette van de Pinquin. Een jaarlijks zwemspektakel in Hoogezand dat nu al voor de 27e keer werd georganiseerd. Het lijkt misschien een funwedstrijd, maar is echt een uitputtingsslag: een uur lang estafette zwemmen in steeds dezelfde volgorde met een team van 6 tot 10 personen. Toch is het juist dat pittige eraan dat maakt dat er binnen Orca een flinke groep zwemmers is die hier graag aan deelneemt. Dit jaar deed Orca mee met vier teams:

Orca 1 en 2 kwamen uit in de categorie onder 11 jaar. Team 1 bestond uit Tijn, Kristian, Silke, Lene Merij, Maren, Niene en Jelte. Zij zwommen 3758,2 meter, goed voor een vijfde plek. In team 2 zaten Ruben, Esmee, Marije, Isa, Myra, Megan, Cas en Noor. Dit team kwam met 3888,2 nog net iets verder en werd vierde.

Orca 3 bestaande uit Timo, Lana, Evy, Eline, Emma, Ids, Franka en Hammada haalde 4647,5 meter en dit was goed voor een tweede plek!

Het vierde team bestond uit een mix van masters en de C-selectie. Tussen allemaal teams met volwassen zwemmers deden deze toppers het hartstikke goed. Ze haalden een vijfde plek met 5178,4 meter.

Alles bij elkaar prachtige afstanden door het hoge bikkelgehalte van alle Orca-zwemmers, het was weer een feestje. Volgend jaar maar weer!

Foto: Fokje Groeneveld

Adres

Kalverdijkje 77a

8924 JJ Leeuwarden

Social media