Winst en verlies 4e ronde ZV Orca o11 in Sneek

Zoals in het vorige bericht over de wedstrijden in Leeuwarden al geschreven, de wedstrijden tegen Neptunia uit Sneek kenmerken zich altijd door een competitief en spannend verloop. Afgelopen zaterdag  speelde ZV Orca o11 in Sneek tegen thuisploeg Neptunia. Door verlies in Leeuwarden was o11 erop gebrand Neptunia een thuisnederlaag toe te brengen. Met Mads, Lexy, de gebroeders Kristian en Ruben, Loek, Sarah, Waylon en debutant Jaimy werd geprobeerd dit te bewerkstelligen (en ik zal het alvast verklappen, dit is gelukt 😊).

De tegenstanders van vandaag: Neptunia uit Sneek en Esta/De Plons uit Emmen/Coevorden

De eerste tegenstander was dus direct Neptunia en het was te merken dat ze een thuiswedstrijd speelden: brutaal namen ze de leiding in het eerste partje. Het moet echter wel gezegd dat kansen creëren door o11 een beetje onwennig leek te zijn, en als er een kans was, bleek dat het vizier van Orca ook niet helemaal op scherp stond… Orca maakte gelukkig wel in het 2de partje de aansluitingstreffer door Mads en door goed te verdedigen scoorde Neptunia niet. Door een doelpunt van Jaimy en nogmaals Neptunia was de tussenstand na het 3de partje 3 – 2 voor de thuisploeg. In het laatste partje leken de gebroeders Ruben en Kristian warmgedraaid en tilden ze getweeën de score naar een overwinning, de revanche was geslaagd! Uitslag Neptunia – ZV Orca: 3 – 5. Doelpunten: Kristian 2, Ruben, Mads en Jaimy elk 1.

Direct na de overwinning stond de wedstrijd tegen de Esta/De Plons op de rol. Ook nu weer was de fysieke kracht van de tegenstander Orca te machtig. Zelfs het zwemvermogen van Ruben en Kristian gecombineerd met een strakke dekking van Esta’s gevaarlijkste speler kon niet voorkomen dat ze met maar liefst 4 – 0 voorkwamen. Lukte het de vorige ronde terug te komen in de wedstrijd, daar was nu helaas geen sprake van. Orca was onmachtig tegen dit pologeweld. Gelukkig wist Lexy nog de eer hoog te houden en een doelpunt te maken in het laatste partje. Uitslag Esta/De Plons – ZV Orca: 10 – 1. Doelpunt: Lexy 1.

Door de revanche voor de thuisnederlaag op Neptunia verliet o11 Sneek met een goed gevoel. Esta/De Plons is op dit moment een maatje te groot. Er is nog 1 ronde op zaterdag 13 april in Meppel waar we de competitie afsluiten met 3 wedstrijden. Waarna we in het laatste weekend van juni het befaamde Stiennen Flier toernooi hebben.

@Gerben

Adres

Kalverdijkje 77a

8924 JJ Leeuwarden

Social media