Template created by Joomla 1.6 templates and the best poker webpages: party poker bonus code and best poker sites.

Brons voor Loek, Joleen, Indy, Ilana en Isa op dag drie regiokampioenschappen

Laatst bijgewerkt op zondag 21 mei 2023Op de derde dag van de regiokampioenschappen in Drachten, op zaterdag 20 mei, werd er opnieuw goed gezwommen door het Orca team. Medailles voor Loek en de meisjes junioren estafette waren daarvan het bewijs.

Lees meer...

Persoonlijke records en vier medailles voor Orca bij regiokampioenschappen dag 1

Laatst bijgewerkt op zondag 14 mei 2023


Op zaterdag 13 mei organiseerde KNZB Noord de regiokampioenschappen in lang bad, dus in de Welle in Drachten. Orca behaalde daar diverse toptijden en vier medailles, resultaten waarover we tevreden mogen zijn!

Het team van nieuwe hoofdtrainer Arjen Schram kwam uit met tien zwemmers. Een jong team, want onlangs zijn de nodige oudere topzwemmers gestopt met zwemmen. De Orcanezen presteerden goed, ze haalden mooie tijden en er waren zelfs prachtige persoonlijke records voor Ilana, Indy, Femke, Isa en Joleen. 

Dat de Leeuwarder zwemmers ook echt nog goed meetellen in de regio bleek wel uit de bronzen medailles voor Ilana  en Nynke op de 100 meter vlinderslag, de zilveren medaille voor Indy op de 200 meter schoolslag en de gouden plak voor David op de 200 meter vlinderslag.

Orca’s Minioren heel sterk tijdens laatste ronde clubmeet

Laatst bijgewerkt op woensdag 19 april 2023

Zaterdag, 15 april 2023 waren we te gast bij de Vikings in Harlingen voor de vierde en laatste ronde van de Minioren Clubmeet. En de minioren van het jeugdteam hadden er zin in.

De Minioren Clubmeet is een teamwedstrijdreeks, bestaande uit 4 zwemwedstrijden. Daarbij draait alles om snelle tijden en punten voor het team. Alle zwemmers mogen maximaal 3x zwemmen wat het soms een strategische puzzel voor de trainers maakt om te bepalen wie welke afstanden en wie welke estafette of de koppelrace zwemt en waar mogelijk de beste punten te behalen zijn. Maar ook deze keer hadden de trainers van het jeugdteam deze puzzel opgelost en ging Orca in de best mogelijke bezetting van start.

Lees meer...

Orca-minioren knallen bij Ranomi Cup in Den Haag

Laatst bijgewerkt op maandag 03 april 2023

Op zondag 2 april vond in het prachtige Hofbad in Den Haag de Ranomi Cup plaats. Een wedstrijd waarbij maar liefst 500 miniorenzwemmers uit heel Nederland de strijd met elkaar aangingen op 50-meters in de 4 wedstrijdslagen. Voor Orca kwamen Esmee Tuintjer, Hammada Wali en de broers Ruben, Kristian en Kasper Lubbers in actie.

De wedstrijd werd onder luid applaus geopend door de naamgeefster van het evenement: Olympisch kampioen Ranomi Kromowidjojo. Zij was niet alleen gekomen, want had ook onder andere de (voormalige) topzwemmers Ferry Weertman, Femke Heemskerk en Marjolein Delno meegenomen. Menig bidon, plankje en Orca-shirt is inmiddels dan ook voorzien van hun handtekeningen!

Lees meer...

Succesvolle 3e clubmeet voor Orca’s minioren

Laatst bijgewerkt op zondag 26 maart 2023


Zaterdag na 25 maart zwommen de minioren van Orca’s jeugdteam het 3e deel van de clubmeet. Deze keer waren we te gast in Burgum. 

De wedstrijd begon met de 4x 50 m vrije slag estafette van de minioren 2/3/4 (7 – 9 jarigen) gevolgd door de 100 m wisselslag (minioren 5/6), 50 m schoolslag (minioren 2/3/4) en 50 m vrije slag (minioren 5/6). Op alle afstanden wisten de Orcanezen zowel bij de jongens als ook bij de meiden in de top 3 mee te zwemmen en pakten ze daarmee waardevolle punten voor hun team. 

Lees meer...

Succesvolle en gezellige Friese 5-wedstrijd in Dokkum

Laatst bijgewerkt op maandag 20 maart 2023


Zaterdag, 18 maart was het tijd voor het 4e deel van de Friese 5, een reeks zwemwedstrijden voor beginnende zwemmers. Deze keer waren we te gast in Dokkum, bij zwemvereniging De Granaet. 

Ook deze keer was Orca weer met een grote groep zwemmers vertegenwoordigd waardoor we in bijna alle leeftijdscategorieën een of meerdere zwemmers aan de start zagen. Het team was heel gemengd, van 6-jarige zwemmers die nog maar een paar weken wedstrijdzwemmen beoefenen tot (bijna) 13-jarige zwemmers die bij de c-selectie zwemmen maar nog weinig wedstrijdervaring hebben.

Lees meer...

Tweede dag regionale miniorenfinales met eremetaal en supertijden voor Orca

Laatst bijgewerkt op zondag 12 maart 2023


Ook op 12 maart, de slotdag van de regiofinales in Hoogeveen presteerden de jeugdteam zwemmers van Orca uitstekend. Stuk voor stuk verbeterden Julia, Marije, Esmee, Kristian, Ruben, Syll, Emma, Hammada, Timo en Kasper hun tijden op de diverse slagen. Soms wel met meer dan tien seconden tegelijk. 

Individuele medailles waren er voor Esmee met brons op de 100 meter wisselslag en goud op de 50 meter schoolslag en voor Kasper die zilver won op de 100 meter vrijeslag en goud op zowel de 100 meter schoolslag als de 200 meter wisselslag. Dat de zwemmers van Orca goed zijn in de breedte bleek wel in de estafettes. Het team minioren 5 en 6 moest 4x50 meter wisselslag. Timo, Syll, Kasper en Emma haalden hierop in een snelle tijd goud. Het team minioren 3 en 4 zwom 4x50 meter vrijeslag. Ruben, Julia, Esmee en Marije verbeterden hun inschrijftijd dik en werden derde.

Alles bij elkaar een succesvol toernooi, waar zwemmers, trainers en ouders trots en voldaan op terugkijken.

Eerste dag minioren regiofinales groot succes voor Orca’s jeugdteam

Laatst bijgewerkt op zaterdag 11 maart 2023


Op zaterdag 11 maart mochten Marije, Esmee, Kristian, Ruben, Emma, Syll, Ynze, Timo en Kasper aan de start verschijnen bij de regiofinales voor minioren in Hoogeveen. Naast vele en hele dikke persoonlijke records leverde het de Leeuwarder zwemmers een hoop eremetaal op. 

Kristian, Ruben, Marije en Esmee werden tweede bij de estafette voor minioren 4 en jonger op de 4x50 meter wisselslag. Daarna haalde Ruben brons op de 100 meter wisselslag, haalde Esmee zilver op de 50 meter rugslag, Syll goud op de 100 meter schoolslag en Kasper zilver op de 200 meter vrijeslag en goud op de 100 meter vlinderslag. Ook aan het einde was er nog een estafette, de 4x50 meter vrijeslag voor minioren 5 en 6. Het ijzersterke Orca-team bestaande uit Timo, Syll, Emma en Kasper won deze estafette met ruime voorsprong!

Opnieuw mooie prestaties op tweede dag Spring Swim

Laatst bijgewerkt op maandag 06 maart 2023

Op zondag 5 maart meldden 7 Orca-zwemmers zich in de vroege ochtend voor de tweede dag van de Spring Swim 2023 in Drachten. Net als zaterdag lieten de Leeuwarder zwemmers zich goed zien in deze wedstrijd op hoog niveau.

David Kuipers (50 vrij en 100 vlinder, Loek van den Nieuwenhuijzen (50 rug) en Myrthe Natzijl (100 vrij) wisten zich na sterke optredens in de series zelfs voor de finales in de namiddag te plaatsen. Ilana Gentile kwam als 14-jarige ook al erg dicht bij plaatsing voor de finales en zwom op de 200 m wisselslag een knap persoonlijk record.

Lees meer...

Eerste dag Spring Swim brengt Orca finaleplaatsen en bronzen medaille

Laatst bijgewerkt op zondag 05 maart 2023


Op de eerste dag van de Spring Swim heeft David Kuipers zich met een overtuigende race naar brons op de 50 meter vlinderslag weten te zwemmen. Ook wisten Loek van den Nieuwenhuijzen, Eise van der Zee en Myrthe Natzijl zich in een sterk deelnemersveld te plaatsen voor de finales.

Lees meer...