Template created by Joomla 1.6 templates and the best poker webpages: party poker bonus code and best poker sites.

Succesvolle 3e clubmeet voor Orca’s minioren

Laatst bijgewerkt op zondag 26 maart 2023


Zaterdag na 25 maart zwommen de minioren van Orca’s jeugdteam het 3e deel van de clubmeet. Deze keer waren we te gast in Burgum. 

De wedstrijd begon met de 4x 50 m vrije slag estafette van de minioren 2/3/4 (7 – 9 jarigen) gevolgd door de 100 m wisselslag (minioren 5/6), 50 m schoolslag (minioren 2/3/4) en 50 m vrije slag (minioren 5/6). Op alle afstanden wisten de Orcanezen zowel bij de jongens als ook bij de meiden in de top 3 mee te zwemmen en pakten ze daarmee waardevolle punten voor hun team. 

Lees meer...

Succesvolle en gezellige Friese 5-wedstrijd in Dokkum

Laatst bijgewerkt op maandag 20 maart 2023


Zaterdag, 18 maart was het tijd voor het 4e deel van de Friese 5, een reeks zwemwedstrijden voor beginnende zwemmers. Deze keer waren we te gast in Dokkum, bij zwemvereniging De Granaet. 

Ook deze keer was Orca weer met een grote groep zwemmers vertegenwoordigd waardoor we in bijna alle leeftijdscategorieën een of meerdere zwemmers aan de start zagen. Het team was heel gemengd, van 6-jarige zwemmers die nog maar een paar weken wedstrijdzwemmen beoefenen tot (bijna) 13-jarige zwemmers die bij de c-selectie zwemmen maar nog weinig wedstrijdervaring hebben.

Lees meer...

Tweede dag regionale miniorenfinales met eremetaal en supertijden voor Orca

Laatst bijgewerkt op zondag 12 maart 2023


Ook op 12 maart, de slotdag van de regiofinales in Hoogeveen presteerden de jeugdteam zwemmers van Orca uitstekend. Stuk voor stuk verbeterden Julia, Marije, Esmee, Kristian, Ruben, Syll, Emma, Hammada, Timo en Kasper hun tijden op de diverse slagen. Soms wel met meer dan tien seconden tegelijk. 

Individuele medailles waren er voor Esmee met brons op de 100 meter wisselslag en goud op de 50 meter schoolslag en voor Kasper die zilver won op de 100 meter vrijeslag en goud op zowel de 100 meter schoolslag als de 200 meter wisselslag. Dat de zwemmers van Orca goed zijn in de breedte bleek wel in de estafettes. Het team minioren 5 en 6 moest 4x50 meter wisselslag. Timo, Syll, Kasper en Emma haalden hierop in een snelle tijd goud. Het team minioren 3 en 4 zwom 4x50 meter vrijeslag. Ruben, Julia, Esmee en Marije verbeterden hun inschrijftijd dik en werden derde.

Alles bij elkaar een succesvol toernooi, waar zwemmers, trainers en ouders trots en voldaan op terugkijken.

Eerste dag minioren regiofinales groot succes voor Orca’s jeugdteam

Laatst bijgewerkt op zaterdag 11 maart 2023


Op zaterdag 11 maart mochten Marije, Esmee, Kristian, Ruben, Emma, Syll, Ynze, Timo en Kasper aan de start verschijnen bij de regiofinales voor minioren in Hoogeveen. Naast vele en hele dikke persoonlijke records leverde het de Leeuwarder zwemmers een hoop eremetaal op. 

Kristian, Ruben, Marije en Esmee werden tweede bij de estafette voor minioren 4 en jonger op de 4x50 meter wisselslag. Daarna haalde Ruben brons op de 100 meter wisselslag, haalde Esmee zilver op de 50 meter rugslag, Syll goud op de 100 meter schoolslag en Kasper zilver op de 200 meter vrijeslag en goud op de 100 meter vlinderslag. Ook aan het einde was er nog een estafette, de 4x50 meter vrijeslag voor minioren 5 en 6. Het ijzersterke Orca-team bestaande uit Timo, Syll, Emma en Kasper won deze estafette met ruime voorsprong!

Opnieuw mooie prestaties op tweede dag Spring Swim

Laatst bijgewerkt op maandag 06 maart 2023

Op zondag 5 maart meldden 7 Orca-zwemmers zich in de vroege ochtend voor de tweede dag van de Spring Swim 2023 in Drachten. Net als zaterdag lieten de Leeuwarder zwemmers zich goed zien in deze wedstrijd op hoog niveau.

David Kuipers (50 vrij en 100 vlinder, Loek van den Nieuwenhuijzen (50 rug) en Myrthe Natzijl (100 vrij) wisten zich na sterke optredens in de series zelfs voor de finales in de namiddag te plaatsen. Ilana Gentile kwam als 14-jarige ook al erg dicht bij plaatsing voor de finales en zwom op de 200 m wisselslag een knap persoonlijk record.

Lees meer...

Eerste dag Spring Swim brengt Orca finaleplaatsen en bronzen medaille

Laatst bijgewerkt op zondag 05 maart 2023


Op de eerste dag van de Spring Swim heeft David Kuipers zich met een overtuigende race naar brons op de 50 meter vlinderslag weten te zwemmen. Ook wisten Loek van den Nieuwenhuijzen, Eise van der Zee en Myrthe Natzijl zich in een sterk deelnemersveld te plaatsen voor de finales.

Lees meer...

Hoofdtrainer A-selectie zwemafdeling gezocht

Laatst bijgewerkt op zaterdag 04 maart 2023

Lees meer...

Prachtige PR’s en medailles voor Orca tijdens 2e JJS in Bolsward

Laatst bijgewerkt op woensdag 22 februari 2023

Zaterdag, 18 februari 2023, vond alweer het 2e deel van de JJS (Junioren, Jeugd en Seniorencircuit) plaats. Deze keer waren we uitgenodigd in het zwembad van Bolsward. Ook nu was Orca sterk vertegenwoordigd met zowel zwemmers van de A-selectie, het jeugdteam en de C-selectie. In 3 afstanden van 100 meter naar keuze, ging de strijd los om de felbegeerde medailles en natuurlijk het verbeteren van hun eigen PR’s. De sfeer zat er goed in en onder begeleiding van trainers Thea en Katrin werden de zwemmers flink aangemoedigd.

Lees meer...

Derde deel van de Friese 5: zwemmen, lachen en de Macarena

Laatst bijgewerkt op woensdag 15 februari 2023Het derde deel van de Friese 5 werd deze keer gezwommen op een zondag. Op 12 februari 2023 verzamelden zich jonge zwemmers van de zwemverenigingen uit Burgum, Dokkum, Franeker, Harlingen en Leeuwarden bij zwembad “Bloemketerp” in Franeker om voor de snelste tijden en medailles te strijden. 

Lees meer...

Dag twee Jaargangfinales Leiden brengt persoonlijke records en gouden plak voor Orca

Laatst bijgewerkt op zondag 12 februari 2023Twee vrouw en drie man sterk was het team uit Leeuwarden op zondag 12 februari, de tweede dag van het officieuze NK voor minioren. Goud voor Kasper Lubbers was de klap op de vuurpijl, maar niet het enige succes voor de enthousiaste zwemmers!

Lees meer...